szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 4-es metró balesetveszélyes a vak emberek számára a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szerint, ugyanis a metrót már automata működteti, így esély sincs arra, hogy megelőzhető legyen egy esetleges baleset, ami a gombnyomással történő beszállásnál előfordulhat. A BKK szerint maguk az állomások akadálymentesek, a peronra vakvezető sávok segítségével lehet eljutni, odalenn pedig peronőrök dolgoznak, akik segítséget nyújtanak.

Október 17-től a 2-es és a 4-es metrón ki- és beszálláskor az utasoknak kell megnyomniuk az ajtónyitó gombot, amikor az zölden világít. Ezt egyébként szelektív, vagy egyedi ajtónyitási rendnek nevezik a szaknyelvben. Budapest metróvonalain eddig a vonatok minden ajtaja egyszerre, automatikusan nyílt és záródott.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége balesetveszélyesnek és diszkriminatívnak, ezért elfogadhatatlannak tartja a Budapesti Közlekedési Központ 4-es metróval kapcsolatos döntését. Az Átlátszónak nyilatkozó MVGYOSZ-elnök, Nagy Sándor azt mondta, azzal is gondjuk van, hogy a 4-6-os vonalán közlekedő Combino villamosok ajtajai is gombnyomásra nyílnak csak, de ezek és a 2-es metró ajtói még mindig biztonságosabbak, mint az 4-es metróéi. Ez utóbbit ugyanis már egy automata működteti, a villamosokon és a 2-es metrón pedig emberek irányítanak, így pedig egy vak embernek van lehetősége arra, hogy észrevegyék a szerelvények vezetői, ha az első ajtónál száll fel.

Világító peron van.
©

A BKK kommunikációs irodája a lappal közölte: maguk az állomások akadálymentesek, a peronra vakvezető sávok segítségével lehet eljutni, odalenn pedig peronőrök dolgoznak, akik segítséget nyújtanak a beszállásban a gyengén látóknak.

A szövetség elnöke szerint a vakvezető sáv hasznos ugyan, de a beszállást nem segíti: a peronig elvezet, de az ajtókig (biztonsági okokból) nem. Az önműködő ajtókat a vakok megtalálják a hangjuk alapján, de a gombnyomáshoz hosszasan tapogatni kellene a szerelvény oldalát, ami rendkívül balesetveszélyes – mondta Nagy Sándor, aki szerint a peronőr segítségére sem lehet alapozni a biztonságos utazást, főképp mert az őröknek nem a „vakfigyelés” lesz az egyetlen feladatuk.

Az MVGYOSZ az Európai Vakok Szövetségéhez fordult, hogy tapasztalatokat szerezzen. A tömegközlekedés akadálymentességét 1998 óta garantálja törvény Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Die Welt: Szorul a hurok Donald Trump körül

Die Welt: Szorul a hurok Donald Trump körül

Majdnem mindenhol előre sorolják a tanárokat az oltási tervben, nálunk nem

Majdnem mindenhol előre sorolják a tanárokat az oltási tervben, nálunk nem

Vezető német lap: Veszélyzónába ért a járvány

Vezető német lap: Veszélyzónába ért a járvány