szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vizsgálják, hogy kötelezhető-e a mentés költségeinek megtérítésére az a makói férfi, akit hétfő este tűzoltók hoztak le a kiszombori Telekom-toronyból – írja a Délmagyarország. Nyolc órát töltött fent, nem esett baja.

A 30 éves makói férfi valószínűleg öngyilkossági szándékkal mászott fel a toronyba. Családja kérlelte, hogy ne tegyen kárt magában, és pszichológus is beszélt vele. A tűzoltók végül épségben le tudták hozni a magasból, emelőkosár segítségével, majd kórházba vitték.

A kórházba szállításának azért van jelentősége, mert most vizsgálat indul: el kell dönteni, kötelezhető-e a mentés költségeinek megtérítésére a makói férfi – mondta a lapnak Molnár Krisztina megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A vonatkozó törvény úgy szól, hogy ezt a pénzt azon lehet behajtani, aki „a beavatkozást igénylő eseményt szándékosan okozta". Arról, hogy a nyolc órán át tartó kiszombori mentés mennyibe került, a vizsgálat végéig nem nyilatkoznak. Az ígéretek szerint minden körülményt figyelembe vesznek, az orvosi szakvéleményt is.

A körülbelül harminc méter magas kiszombori torony a Magyar Telekomé, de más szolgáltatók berendezései is működnek ott.

A mentés idején egy helyi ember szóvá tette, hogy a tornyot ugyan körbekerítették, de könnyen be lehet mászni. A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága ezzel kapcsolatban úgy reagált, hogy a tornyokat, kapukat, amelyeket nem lehet állandóan őrizni, zárral, lakattal védik. Előfordul, hogy ezeket megrongálják, de a cég azonnal pótolja a hiányt – tette hozzá.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Napokig képes ellátni a házat árammal egy újfajta akkumulátor

Napokig képes ellátni a házat árammal egy újfajta akkumulátor