szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy hamarosan a Zuschlag János tudatos, Kunfalvi Nóra-féle bevetése lesz A Politikai Hír a Tényekben? Forrásaink szerint ugyanis azt tervezik az Andy Vajna tulajdonába került, kormányközelire átálló csatornánál, hogy a híradó még kevesebb politikai hírt közöljön, és még bulvárosabb legyen, ráadásul a hosszát is visszavágnák.

Újabb változás jöhet TV2 utóbbi időben tudatosan kormányközelivé hűbéresített hírműsorában: azt tervezik, hogy a Tények rövidebb legyen és (még) kevesebb politikai hírt hozzon – állította több névtelen belső forrásunk. A csatorna 2013-ban növelte egyórásra a műsoridőt, valószínűleg ebből vennének vissza, illetve forrásaink szerint a műsorrendben egy másik bulvárműsorba vezetnék át.

A rövidítés mellett állítólag tervezett bulvárosítás és politika-visszavágás azért lesz nehéz, mert a műsor már azelőtt is a megölte/leszúrta/cuki és/vagy kétfejű alpakkakölyök született-típusú hírekkel futott, hogy állami bankos rásegítéssel Andy Vajna megvette. A jelenlegi koncepcióba azonban mégiscsak beleillik az értesülésünk: az Orbán-kormány érdekeinek megfelelő szerkesztés jól látszik a Tényeken, így a legfőbb politikai kontent mostanra amúgy is a pedagógusellenállás egyik vezetőjének, Pukli Istvánnak a lejáratása vagy az ellenzéki Juhász Péter elhíresült kérdőre vonása volt.

Miközben egymást követik a botrányok, a munkatársak menekülnek a Tényekből, sőt nemrég Friderikusz Sándor például más típusú műsorát mondta fel a kormánypárti bunkónak használt csatornával. Úgy tudjuk, ez a további bulvárosítás a megmaradt kollégák körében sem aratott osztatlan sikert.

Azzal egybevágna egy ilyen változtatás, hogy a híradózásban nulla tapasztalattal rendelkező, de fideszes barátnőkkel annál jobban kistafírozott hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien a bulvárban van igazán otthon, hiszen prostis könyvei és Story magazinos múltja inkább erre predesztinálja, mint egy komoly hírműsor megszerkesztésére. A Tények műsorvezetői székét Azurák Csaba helyett áprilistól elfoglaló, bulvármagazinos múlttal rendelkező Gönczi Gábor is inkább illik egy ilyen típusú „híradóba”.

A TV2 mostanság inkább szolgáltatja, mint szállítja a híreket – erről itt olvashat tovább!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!