szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP egy törvényjavaslatot nyújtott be, amely lehetővé tenné a polgári engedetlenséggel szolidáris sztrájkok megszervezését.

Az MSZP bevezetné a polgári engedetlenséget támogató szolidaritási sztrájkot – közölte a párt szerdán, a Tanítanék mozgalom országos tiltakozó akciója után.

A párt közölte, hogy mivel a Fidesz elnyomó törvényei szinte lehetetlenné teszik a jogszerű sztrájkot Magyarországon, az MSZP a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel egyetértésben egy olyan törvénymódosító javaslatot nyújtott be, amely lehetővé tenné, hogy a jövőben a szakszervezetek polgári engedetlenséggel is szolidárisak lehessenek, illetve azt szervezetten támogathassák.

"Ez a törvényjavaslat azt is garantálja, hogy a munkavállalókat semmilyen retorzió ne érhesse, ha bármikor a jövőben a mai, a Tanítanék Mozgalom által szervezett állampolgári engedetlenséghez hasonló demonstráción részt vesznek" – írta a párt, amely szerint abszurd, hogy ma Magyarországon bárkinek is félnie kelljen a véleményének kinyilvánítása miatt. "Az ilyen ország nem demokrácia, a vezetői pedig nem demokraták!" – közölték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!