szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Orbán Viktornak ne lenne köze ahhoz, ki lesz az államfő?; Brüsszelben mégis elismerik a magyarokat?; Hol is van az álomállás, amelyben idehaza bruttó 300 ezer a kezdőfizetés, de ez gyorsan nőhet?; Hogy ne járjunk pórul a csokkal?; És mégis lapos a Föld?; Ki került a héten a HVG címlapjára?

- Kiderült, hogy Orbán Viktornak nincs szava az államfőválasztásban, még ha ennek természetesen az ellenkezője is az igaz. A dolog ott indult, hogy egy parlamenti bizottsági ülésen a Hír TV bekapcsolva hagyott kamerája előtt a KDNP-s Rubovszky György egy fideszes kollégájának azt fejtegette, hogy Áder Jánosból nem lesz még egyszer köztársasági elnök, mert "a Viktor azt nem engedi meg". Szerdán rákérdeztünk a miniszterelnök sajtósánál, hogy igazat mondott-e Orbánról Rubovszky, de Havasi Bertalan csak annyit közölt, hogy "a köztársasági elnök megválasztásának rendjét az Alaptörvény szabályozza és ebben a folyamatban kizárólag az Országgyűlésnek van szerepe", és hozzátette, hogy nem kommentálja a sajtóhírt. Persze, jól hangzik, hogy Orbán csak egy képviselő a 199 közül, de ez alighanem nem igaz, Lázár János például azt állította korábban, hogy a Fidesz-alapszabály szerint a köztársasági elnök személyére a pártelnök tehet előterjesztést. Márpedig a Fidesz pártelnöke nem más, mint Orbán Viktor. Már csak hab a tortán, hogy ma estére Rubovszky már tagadta, hogy Áderről beszélt.

- Kovács Zoltán helyretette a Politico online lapot, amely a múlt héten arról cikkezett, hogy Brüsszelben elég nehéz magyarként érvényesülni a magyar kormány visszatetsző politikája miatt. A kormányszóvivő azonban egyszerűen fecsegésnek minősítette az ott leírtakat, és olyat állított, ami aligha jutna magunktól eszünkbe: "Brüsszelben sokan titkon csodálják, ahogyan a magyarok és a kormányuk végzik a dolgukat", szerinte az uniós tisztségviselők a nyilvánosság előtt gyakran ostorozzák, zárt ajtók mögött viszont rendszeresen dicsérik Magyarországot.

- Kezdőként havi bruttó 300 ezer forintos fizetés, ami 8-10 év alatt 1 millióra emelkedik, rendes, bejelentett állás, napi 8 órában, modern irodaházban, és adott esetben még különleges szaktudás sem kell hozzá. Ilyen állásokból Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő szektora évente több ezret kínál, de ezekről nálunk kevesen tudnak. Ha tudni akarja, miről van szó, és mi kell ahhoz, hogy egy ilyen állást megcsípjen, ezt a cikkünket önnek ajánljuk!

- Óvatosnak kell lenni a bőkezűnek látszó lakásvásárlási támogatással (csok), különben olyan pofonokba futhatnak bele a fiatal párok, melyekre álmukban sem gondoltak volna. Az első keserű tapasztalatok már fent vannak a neten, de szakemberek és szaklapok is felhívják a figyelmet arra, mire kell figyelnük azoknak, akiket elragad a lelkesedés a tízmilliós vissza nem térítendő támogatás és a kedvezményes hitellehetőség iránt.

- A Bibliára és különböző mérésekre hivatkozva egyre többen hiszik, hogy a Föld márpedig lapos, és aki pedig nem így gondolja, az világszintű átverés áldozata. De miként is gondolkodik egy lapos-Föld-hívő? Miért nem működne ez az elmélet a magyar összeesküvés-hívők körében? Mit mond a pszichológus? És miért gonosz a NASA? Ezekre a kérdésekre, meg még sok másikra is találhat válaszokat ebben a cikkünkben.

A nap képe a csütörtökön megjelenő HVG címlapja. A hetilapból kiderül, kialakulóban van egy alapítványi kör, amely magánszervezetekből áll, de közpénzekből él. A keleti nyitás – ez a kulcsfogalom, amelyre megnyílnak az állami pénzcsapok. A HVG összeállítása sorra veszi, miért költ az állam a Trianon Alapítványra és a Fidesz-közeli elitképzőkre, vagy éppen a lakitelki Népfőiskola Alapítványnak baskír és ujgur nyelvtanfolyamaira. A címlapsztori pedig a nemzeti buszgyártás ötletét járja körül, azt, hogy kiknek kedvezhet az Orbán-kabinet új ötlete, és milyen szerepet tölt be mindebben Tarlós István főpolgármester, akinek égető szüksége van egy csomó buszra, hogy a 3-as metró felújításának idején ne bénuljon meg a fővárosi tömegközlekedése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump egyelőre nem árulja el, hogy elindul-e a 2024-es elnökválasztáson

Trump egyelőre nem árulja el, hogy elindul-e a 2024-es elnökválasztáson

Nagyot hempergett a hóban egy Mercedes G-osztály, pedig nem így tervezték

Nagyot hempergett a hóban egy Mercedes G-osztály, pedig nem így tervezték

Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon

Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon