szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: A britek ráhozták a frászt Európára; nem lehet leírni, mekkora nemzeti hősök lettek a fociválogatott tagjai; Lovasiék ismét befejezték; Németországban moziban volt lövöldözés; piszok nagy meleg jön.

- E cikk élesítésekor még tart Nagy-Britanniában a népszavazás, amelynek az a tétje, marad-e a szigetország az Európai Unió tagja. A döntés megannyi Angliában élő magyar sorsát is befolyásolja, de hatással lehet a hazai gazdaságra is. Az utolsó órákban ismertetett felmérések már a Brexit-tábor, azaz a távozást sürgetők bukását jósolták, de kiküldött tudósítónk szerint azért nem volt lefutott a meccs. Tamás Gáspár Miklós filozófus a hvg.hu-n szintén kifejtette véleményét a helyzetről, illetve a lehetséges végkifejletről.

- A britek esetleges kilépése az Európai Unióból újratervezésre késztetheti az angliai magyarokat. Ha például valaki Magyarországon is ki tud találni magának jövőképet, nem biztos, hogy érdemes kint maradnia. Más kérdés, hogy ha jön egy újabb ajánlat, a korábbi tapasztalatokkal újra felkerekedni is könnyebb. És ez jól van így. Íme Pap Zoltán, a Kolibri Gyerekkönyvkiadó egyik vezetőjének története.

- Magyar tündérmese, nagy bukások, minden eddiginél izgalmasabb mérkőzések és brutális szurkolói balhék – vége az Európa-bajnokság csoportkörének, összegeztük az eddig látottakat. A szerdai meccs után egyébként ismét ünneplők szállták meg Budapest és több más város utcáit, gratulált Orbán Viktor is, csúcsra futtatták a macinaci-kultuszt. Jönnek az elismerések a magyar csapatnak is, Gera gólja a torna eddigi legszebbje lehet, ha sokan szavaznak rá, Kleinheisler pedig bekerült az eddigi álomcsapatba.

- Fegyveres férfi nyitott tüzet és barikádozta el magát csütörtökön a nyugat-németországi Viernheim egyik mozijában. Vannak sérültek, de a pontos számukat még nem tudni. Később megerősítették, hogy a támadót lelőtték. A helyszínen inkább könnygáz okozott sérüléseket, nem lövések.

- Az elvileg legutolsó Kispál és a borz-koncerten zúgott a „Ria, ria, Hungária”, és a „Nagyon szerelmes lányok” egyaránt. Hogy valóban az utolsó koncertje volt-e a Kispálnak, arra nem vennénk mérget, legutóbb a hvg.hu-nak Lovasi András is azt mondta, hogy ő több ilyet kijelentést már nem tenne. Szóval, meglátjuk. Mindenesetre volt egy nagyon fontos zenekar, amelytől néhány éve a Szigeten „végleg” elbúcsúztak a rajongók, nyilván megvolt a gyász minden stációja, a dühtől, a tagadáson át az elengedésig, most pedig a Fishing On Orfű (FOO) fesztiválon még egy „legutolsó koncertet” tartott. Ott voltunk.

A nap képét sok eseményhez köthettük volna, de kicsit előre néztünk, és nagyon nagy kánikulát láttunk. Az előrejelzés szerint pénteken 36, szombaton 37 fok is lehet a nappali csúcs. Vasárnap délután érkezhet meg az enyhülés, hétfőn pedig kifejezetten esős, borongós időre van kilátás.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Tovább használhatják a rakpartot hétvégenként a gyalogosok és a kerékpárosok

Tovább használhatják a rakpartot hétvégenként a gyalogosok és a kerékpárosok

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban