szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Echo TV Háttér-kép című beszélgetős műsorának legmagvasabb gondolatait tartalmazó könyvének kiadását is támogatásra méltónak találta az MNB-féle alapítvány.

Közzétette a Pallas Athene Domus Animae, azaz a PADA nevű MNB-alapítvány a frissített támogatási listáját. A korábban a költéseit tekintve titkosítani próbált PADA ingatlanvásárlásairól lett nevezetes. Az megállapítható, hogy eddig 2017 nyertesei a magánszemélyek: a PADA ebben az évben kizárólag magánszemélyek külföldi tanulmányútjait támogatta, illetve egy PhD kutatói programra is adott pénzt – 250 ezertól 2,87 millió forintig bezárólag.

A L'Harmattan kiadó több könyvének megjelenését is támogatta a PADA, pl. Csizmadia Norbert Geopillanat című könyvét 11,9 millióval, de jutott a Kairosz kiadónak is, amely az Echo TV Háttér-kép című műsorának "az elmúlt öt év legizgalmasabb beszélgetéseinek írásos szövege jelentené, és a beszélgetések három állandó szereplőjének elemzései adnák a kötet többi részét". Ez a műsor a Bayer Zsolt–Bogár László–Boros Imre triász eszmefuttatásait tartalmazza, és talán a következő epizódból is kerülnek mondatok nyomtatásba:

Jó tudni, hogy jó helyre, jó célokra fordul a közpénz.

Boros Imrének egy másik könyvét is támogatta a PADA: az ugyancsak Kairosz kiadó gondozásában megjelenő "Egy nemzeti szemléletű olvasókönyv" című könyvét. "A könyv azt a korszakot követi tanulmányaival, amely elvezetett a globalistától merőben eltérő nemzetgazdasági szemléletű gazdaságpolitika kialakulásához és sikereihez. Felöleli a 2009-2015 közötti korszakot." Korábban, 2015 februárjában az Echo TV-nek egy másik pénzügyi műsorát is támogatta az alapítvány, a 12-szer 23 perces adásokért 7 millió forintot fizetett.

2016. december 16-án egy magánszemély pályázott,h ogy Geopolitikai Doktori Programját támogassa a PADA, és értő fülekre lelt: 54,5 millió forintból valósul meg ez a 25 embert érintő ösztöndíj, amelyet nem egy oktatási intézmény, hanem egy magánszemély kezdeményezett.

A PADA adott települések felzárkóztatására is (Tiszaroff, Tiszabura, Tiszabő stb.) 55,9 miliót szintén 2016 decemberében, de a Magyar Női Unió Egyesület is kapott 5,7 milliót egy konferencia megszervezésére, amelyen minden évben megpróbálják felhívni a döntéshozók figyelmét a "a vidék megtartó képességének megőrzésére és a nők szerepére".

4 millió forintot nyert A nap Vendége című 20 részből álló rádiós műsor, a pénzügyi témájú epizódokat a Trend FM hullámain lehet hallani kéthetente szerdánként kétszer húszperces időkeretben. A Trend FM budapesti rádió a legutóbbi felmérések alapján a főváros tizenegyedik leghallgatottabb rádiója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

Jön a Samsung új csúcsprocesszora, a Windows 10-es laptopokba is beletennék

Jön a Samsung új csúcsprocesszora, a Windows 10-es laptopokba is beletennék