szerző:
hvg.hu

Kacsacsalád született a BVSC területén, az egyik virágágyásban, csakhogy a felújítás miatt útban/veszélyben volt a kompánia. Miután az anyjuk magukra hagyta a kicsiket, órákon át kergették őket az állatmentők, hogy biztonságos helyre vihessék őket. A bevetésről videó készült.

Videó is készült a mentőakcióról, ezen az látható, mikor még a kiskacsák erősen nyerésre állnak, nehéz volt utolérni őket a teljesen le sem eresztett medencében. Egy virágágyásban születtek, de az építési munkák miatt veszélyben voltak a munkagépek miatt, ezért hívtak bennünket. "Az uszoda üzemeltetői nagyon rendesek voltak, direkt nem engedték le teljesen a medencét, míg el nem visszük őket" – mondta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője a hvg.hu-nak.

Csakhogy az anyjuk elrepült, és körözött ugyan egy ideig, de végül nem jött vissza a kicsinyeiért. Egyesével kellett elkapni őket, ami a medencében nem is volt olyan egyszerű, így két órán át tartott az akció. A kicsik a fióka- és madármentőkhöz kerülnek, ahol felnevelik őket, majd visszaengedik őket a természetbe.

Egy szerencsésebb kacsacsalád - képünk illusztráció
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!