Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kifogott a NAV-on a Híd a munka világába program elsíbolt milliárdjai utáni nyomozás, az még mindig folyik ugyanis, értesült a hvg.hu.

Láthatóan nem bír megbirkózni a NAV a Híd a munka világába üggyel: az ORÖ által eltapsolt 1,6 milliárd forint utáni nyomozás, a felelősök megtalálása meghaladja az erejét. Mással nem magyarázható ugyanis, hogy még mindig nem zárták le a nyomozást. Érdeklődésünkre ugyanis azt a választ adta a saját arcképes csokival kedveskedő Tállai András vezette adóhatóság, hogy ugyanaz a helyzet, mint augusztus 29-én. Akkor is azt mondták, hogy még tart a nyomozás, és addig semmit nem mondhatnak róla.

Elképesztő szövevényes lehet az ügy, ha a NAV az év eleje óta nem jut dűlőre. Pedig a BRFK-nál is tettek feljelentést, a rendőrség is nyomoz április óta. A hatóság azonban a megfeszített munka ellenére képtelenek eljutni a vádemelés küszöbére.

Pedig az ügy első ránézésre nem tűnik bonyolultnak: az Emmi a Társadalmi megújulás operatív program keretében a Híd a munka világába című projektre adott volna 4,9 milliárd forintot. De miután kiderült, hogy a projektben kizárólag Farkas Flóriánhoz közeli emberek kaptak munkát, pontosabban fizetést, illetve az ORÖ irodát, autókat, bútorokat, informatikai eszközöket és tanulmányokat vett összesen sok százmillió forint értékben, az Emmi leállította a pénz folyósítását. Az elköltött 1,6 milliárd forintot megpróbálta visszaszerezni, sikertelenül.

Farkas Flórián továbbra is ott ül a Parlamentben a Fidesz-frakcióban, a RomNet értesülései szerint a kormány melletti, ötezres szimpátiatüntetést szervez, pártja, a Lungo Drom pedig ismét a Fidesz választási partnere lett. Ahogy Orbán Viktor fogalmazott 2011-ben: "Mindannyian azt akarjuk (...), hogy Magyarországon ne lehessen többé visszaélni a hatalommal, ne lehessen kibújni a törvények alól.(...) a jövő nemzedék számára az lesz a példa, amit mi most mutatunk."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!