szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Molnár Ferenc három dédunokája és két ükunokája is megdöbbent azon, mivel vádolják A Pál utcai fiúkat is rendező Marton Lászlót.

A Facebookon határolódtak el Molnár Ferenc déd- és ükunokái Marton Lászlótól. Mint írták, megdöbbenéssel értesültek róla, hogy A Pál utcai fiúkból „olyan ember rendezett zenés játékot a Molnár otthonának számító Vígszínházban, akiről tanúk, sértettek állítják, hogy évtizedeken keresztül gátlástalanul visszaélt hatalmi helyzetével és a gondjaira bízott pályakezdő ifjúság kiszolgáltatottságával.”

Azt is hozzátették: mindenkivel együttéreznek, akit hasonló méltatlanság ért.

Az egykori színházigazgatót Sárosdi Lilla színésznő után több másik nő vádolja zaklatással. Marton a személyét érintő állításokat alaptalannak nevezte, de azok tisztázásáig lemondott a főrendezői állásáról. Az állítások se pró, se kontra nincsenek bizonyítva.

December 15-én lenne Ibsen: A vadkacsa című darabjának bemutatója, szintén Marton László rendezésében. Az olvasópróbákról már felvételeket közölt a színház saját honlapján. Kérdésünkre a Vígszínház azt közölte, hogy egyelőre érdemben nem tud válaszolni a premier sorsáról, egyelőre az a közlemény az irányt adó, amelyből az következne, hogy Marton a rendezésről is lemond ügyének tisztázásáig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!