szerző:
hvg.hu

RED néven radikális mozgalmat indít Ujhelyi István, az MSZP korábbi alelnöke.

„Ideje, hogy felébREDj! 2017. november 14.” – hirdeti egy piros felkiáltójellel illusztrált plakát Ujhelyi István közösségi oldalán, ahol rendhagyó facebookos sajtótájékoztatót ígérnek kedden délutánra.

Az atv.hu szerint Radikális Európai Demokraták (RED) néven indít új mozgalmat Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, aki néhány hete mondott le az MSZP alelnöki tisztségéről, miután Botka László visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Úgy tudni, hogy nem egy új, a jövő évi országgyűlési választáson induló pártot, hanem egy európai ügyekkel foglalkozó mozgalom elindítását jelenti be a politikus.

A hírek szerint a RED a „hazafiság, az európaiság és a szakértelem hármasára” épül majd, elutasítja a mostani magyar kormány EU-ellenes politikáját, és kiáll az EU mielőbbi, átfogó reformja mellett. Ujhelyi István az atv.hu értesüléseit nem cáfolta, és annyit megerősített, hogy „nem tervezi új párt megalakítását”.

 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!