szerző:
hvg.hu

Egy – legfeljebb másfél – napon belül mindenkinek hivatalos jelöltté kell válnia – adta ki a parancsot a pártközpont.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Bár hivatalosan csak hétfő reggel nyolc órakor startolt el az ajánlásgyűjtés időszaka, a Fidesz és a KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek információink szerint hétfő estig, de legkésőbb kedd délután 4-ig le kell adniuk az indulásukhoz törvény szerint szükséges minimum 500 ajánlást a helyi választási irodánál.  

A gyűjtést – annak érdekében, hogy Orbán Viktor felszólítását teljesítve minél több választóval találkozzanak – természetesen az ajánlási időszak végéig, március 5-éig folytatják a kormánypárti jelöltjei. Annak ugyanis, hogy mind a százhatan ennyire rövid idő alatt össze tudják gyűjteni a szükséges mennyiségű ajánlást, csak szimbolikus jelentősége van: azt igyekeznek bizonyítani, hogy a Fidesz a legszervezettebb politikai erő ma Magyarországon.

Az ajánlásokat természetesen nem személyesen gyűjtik a jelöltek – annál is inkább mert kétharmaduk hétfőn és kedden a parlamentben kénytelen ülni –, hanem aktivistáik járnak házról házra az ajánlóívekkel. Nem véletlen, hogy az önkénteseket változatos formában igyekeztek hangulatba hozni az elmúlt hetekben, hol csapatépítő tréningekkel, hol választókerületi bállal, hol pedig disznóvágással.

Az ajánlásgyűjtés abszolút rekordere egyébként már meg is született: a Magyar Idők információi szerint ugyanis, a Fidesz–KDNP színeiben Győr-Moson-Sopron megye 3. választókerületében induló Gyopáros Alpár valamennyi párt valamennyi jelöltje közül elsőként már hétfőn 12 óra 30 perckor leadta az ajánlásait a helyi választási irodában.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!