szerző:
hvg.hu

A Corvinus Egyetem Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszéke egy emberként ítéli el Schmidt Mária és Ungár Péter hetilapjának listázását, amely az egyetem kollégáit is érinti.

"A leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy egyetemi oktatókat és civilszervezetek munkatársait listázzanak, és emberi méltóságukban megsértsenek! Szolidárisak vagyunk mindannyiukkal, mellettük állunk! Megvédjük a Budapesti Corvinus Egyetem érintett kollégáit, Csaba Lászlót, Chikán Attilát és Kornai Jánost, akik nemcsak a magyar közgazdasági szakma ikonjai, de nemzetközi szinten is a legkiválóbbak közé tartoznak."

Nyílt levelet írt a Budapesti Corvinus Egyetem Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszéke, amelyben elítélik a Figyelő Soros-zsoldosokat listázó cikkét, amire csütörtökön már egy csomó érintett szervezet reagált, az egykori Fidesz-mentor, -miniszter Chikán Attila pedig a HírTV-ben a sírás küszöbén beszélt arról, hogy most közellenséggé vált. (Közben népi mozgalom indult azoknak, akik megsértődtek, hogy nincsenek a listán, az ATV-s Somos András pedig követeli, hogy kerüljön fel oda.)

A corvinusos tanszék (az aláírók között ott szerepel Ádám Zoltán, Bara Zoltán, Deák Dániel, Gedeon Péter, Győrffy Dóra, Hámori Balázs, Katona Márton, Krasznai Márton, Medve-Bálint Gergő, Rosta Miklós tanszékvezető, Székely-Doby András, Venczel István, Veres Pál) leszögezi: "tanszékünk tagjai, akik egy nyitott, sokszínű és toleráns közösség büszke egyetemi polgárai, elítélik a félelemkeltés politikáját, amelybe ez a cikk is illeszkedik. Feladatunk ma sem más, mint akkor, amikor József Attila 1937-ben megírta híres sorait:

„az igazat mondd, ne csak a valódit,

a fényt, amelytől világlik agyunk,

hisz egymás nélkül sötétben vagyunk.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!