szerző:
hvg.hu

A volt pártvezető hosszú interjút adott, amiben az is szóba kerül, hogy amit most művelnek vele a baloldalon, az pont olyan, mint amit a jobboldal művel Sorossal.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Miközben belső válságok szabdalják az LMP-t, erről bővebben itt írtunk, ha még nem olvasta, mindenképp kattintson, de ha már olvasta, akkor is elevenítse fel, szóval a belharcok – lökdösődés, közpénzen vett ruhákkal való vádaskodás, fegyelmi tárgyalások – tetézéseként Schiffer András kitálalós jellegű interjút adott az Azonnalinak.

Már az első kérdésre (hisz-e még abban Schiffer, hogy lehet más) megdöbbentő válasz érkezik: „természetesen milliószor megbántam már a névválasztást”. Ez a döbbenetérzet a későbbiekben sem csillapodik, ugyanis Schiffert nem nagyon döbbentette meg az újabb kétharmad, nagyjából erre számított. „Ehhez nem kell jósnak lenni, csak nem kell magunkat becsapni.”

De ő direkt kihúzta magát az LMP életéből, ugyanis „ha már azonosulni nem tudok a saját pártommal, akkor legalább ne ártsak nekik a kampányidőszakban” – mondta.

Szerinte nem az LMP hibája ugyanakkor a kétharmad, mert „a számok egyértelműek. A 2014-es összefogás pártjai – mögöttük a rettenetesen demokratikus értelmiségi holdudvarral – negyedmillióval kevesebb szavazatot kaptak, mint ’14-ben. Az LMP százharmincezerrel többet kapott. Plusz ott van a Momentum meg a Kutyapárt, akik érzékelhető méretben képesek voltak behozni szavazókat az arénába. Ha a többi ellenzéki párthoz mérjük a teljesítményünket, akkor a számok alapján tény, hogy a legjobban az LMP szerepelt. Innentől kezdve nevetséges ez a blame game, amit az LMP-vel szemben folytatnak, még akkor is, ha az LMP maga is tett azért, hogy belekerüljön ebbe a számára megnyerhetetlen játékba.”

Sorosról és önmagáról is szót ejt. Amikor szóba került, hogy Hadházy azt állította, Schiffer perrel fenyegette az LMP visszalépőit, erre csak annyit mondott a volt társelnök: „Persze, meg Soros Györgyöt is én irányítom, nyilván”.

Korábban az interjúban arról is beszélt: „az, ami velem szemben zajlik a ballib oldalon – most is valamelyik ATV-s műsorban engem szurkálgattak, mint valami vudu-bábut –, az morálisan és szerkezetileg sem más, mint amit a Fidesz művelt Soros Györggyel az elmúlt egy évben. Ugyanaz a gyűlöletpolitika.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A XVI. kerületben is a Fidesz győzött, ott a Momentum ellen

A XVI. kerületben is a Fidesz győzött, ott a Momentum ellen

Tudja, milyen hangja van a Marsnak? A marsi napfelkeltét "hangosították ki" a tudósok

Tudja, milyen hangja van a Marsnak? A marsi napfelkeltét "hangosították ki" a tudósok

Aki hagyja, hogy végigtapogassa ez a kis robot, annál felismerheti a bőrrákot

Aki hagyja, hogy végigtapogassa ez a kis robot, annál felismerheti a bőrrákot

Összeomlott a tőzsdén a Waberer’s

Összeomlott a tőzsdén a Waberer’s

Nem csak másokat érint: 100-ból 8 magyarnak nyúlták már le bankkártyája adatait és a pénzét

Nem csak másokat érint: 100-ból 8 magyarnak nyúlták már le bankkártyája adatait és a pénzét

Végleg leszámolna a Fidesz Botkával Szegeden

Végleg leszámolna a Fidesz Botkával Szegeden