szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2007 májusában eltűnt lányt évekig keresték a szülei, és az utolsó percig remélték, hogy egyszer hazatér. Gyilkosa úgy tett, mintha a családdal együtt ő is keresné. A most 48 éves férfi június elsején előzetes letartóztatásba került.

Valószínűleg saját nagybátyja ölte meg és ásta el a pincéjében azt a lányt, akinek még 2007. május 16-án veszett nyoma a Zala megyei Rezin. Szülei 11 évig keresték azt a lányt, de a maradványait csak nemrég találták meg – írják a police.hu-n a Zsaru Magazin alapján.

A szülők még aznap bejelentették a rendőrségen lányuk eltűnését, amikor tanítás után nem ment haza. A keszthelyi rendőrök kihallgatták a lány osztálytársait, baráti körét, családtagjait. Egy tanú látta, hogy nem száll fel, hanem elmegy az iskola felé tartó távolsági busz mellett, más egy autóba látta beszállni, de nem jutottak a nyomára. Körözni kezdték, hiába. Az évek alatt nem adott életjelet magáról, időközben lejárt személyes okmányait nem újíttatta meg, és úgy tűnt, hogy az országot sem hagyta el.

Idén májusban a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának nyomozói újra elővették az ügyet, egy nyugállományú munkatársuk is átnézte az aktákat. Ezen az ügyön azért akadt meg a szeme, mert a Dunántúlon nem sok ilyen, ennyi ideig eredménytelenül húzódó eltűnést tartanak nyilván.

Keszthelyen ismételten kihallgatták azokat, akikről azt gondolták, valamit tudhatnak a lány eltűnéséről. Végül valaki a baráti körből azt mondta, hogy egyszer szemtanúja volt egy olyan jelenetnek, amikor a lány nagybátyja pénzt adott át unokahúgának. Furcsállotta a pénzátadás körülményeit, túlzottan bizalmaskodónak és intimnek találta, ahogyan a nagybácsi a lánnyal viselkedett – tette hozzá.

Május 30-án védője jelenlétében kihallgatták a nagybácsit, aki 11 évig látszólag a családdal közösen kereste unokahúgát. A 48 éves férfi bevallotta, hogy ő ölte meg a lányt, zsineggel megfojtotta, majd a holttestét a pincében elásta. Kihallgatásán azt kérte, hogy ne kelljen abba a házba kimennie, amely most is a családjáé.

Még aznap éjjel helyszíni szemlét tartottak a Keszthelytől 8 kilométerre található Reziben, és az érintett ház pincéjében emberi maradványokat találtak.

2007-ben az akkor 37 éves férfi a ház egyik különálló lakrészét használta, egyedül lakott ott. A pincében egy bútorlapot, és arra egy szekrényt helyezett ott, ahol elásta az unokahúgát.

Idén június 4-én a helyszínen is kihallgatták a férfit. Azt mondta, hogy a lány az eltűnése napján meglátogatta őt, és pár ezer forintot kért tőle, de nem akart neki adni. Később ismét visszatért, még nagyobb összeget követelt, és öngyilkossággal fenyegetőzött. Azt, hogy ezután pontosan mi történt, nem tudni. A férfi állítja: a következő tiszta képe az volt, hogy unokahúga holtan fekszik mellette az ágyon. Ezután a holttestet a pincébe húzta, és elásta oda, ahol végül rátaláltak.

A csontvázat igazságügyi orvos szakértő vizsgálja meg, hogy kétséget kizáróan bizonyosságot nyerjen: a 17 évesen eltűnt lány földi maradványai kerültek elő a pincéből. Nagybátyja előzetes letartóztatását a bíróság június 1-jén elrendelte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt