szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára szerint a migrációs fenyegetés továbbra is valós, az egészségügyben viszont csak „műbalhé” folyik, amit az ellenzék gerjeszt.

Hosszú interjút adott a Magyar Hírlapnak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. A politikust – aki a Fidesz nemrég megalakult, bevándorlásellenes kabinetjét is vezeti – arról beszélt, hogy a migrációs válság csúcspontja ugyan 2015-ben volt, de a veszély nem hárult el: a balkáni országokban jelenleg is több ezer menekült vár arra, hogy a határzárat lebontsák. Szerinte a nemrég elfogadott Sargentini-jelentés is csupán bosszúból született, azért, mert Magyarország bebizonyította, hogy a bevándorlás a határoknál megállítható.

Németh szerint az új kabinet munkájában azoknak a térségeknek az országgyűlési képviselői vesznek majd részt, amelyek érintettek voltak a 2015-ös menekültválságban, de a kabinet tagjai lesznek azok a képviselők is, akik rendészeti vagy katonai kérdésekkel foglalkoznak. A politikus szerint a kormányzat azért nem támogatja Angela Merkel német kancellár javaslatát a határok megerősítéséről, mert

Brüsszel és a bevándorláspárti erők határvédelem fedőnév alatt valójában azt nyomatják, hogy a Frontex vegye át a határok védelmét a schengeni határokon.

Arra a kérdésre, hogy a Fideszt ki fogják-e zárni az Európai Néppártból, Németh azt válaszolta, hogy a Fidesz a néppárton belül a legsikeresebb párt, de most nem az számít, hogy bent maradunk-e vagy sem, hanem az, hogy mi lesz Európával. Szerinte:

jól érzékelhető, hogy elkezdődött az EP-kampány, a hatalmi helyezkedés, és a Néppártnak azok a tagjai, akik a bevándorláspárti politikát folytatják, a baloldallal és a liberálisokkal akarnak összefogni a bevándorlás kérdésében. Ma a választóvonalat ugyanis kizárólag a bevándorlás jelenti az uniós politikában.

A politikus szerint a 2019-es EP-választás lehetőséget ad arra, hogy végre azok lehessenek többségben, akik nem az emberek feje felett, hanem az ő akaratuknak megfelelően döntenek a migráció kérdésében, akárcsak Magyarország tette többször is.

Némethet az egészségügy helyzetéről és a Honvédkórházban nemrég lezajlott eseményekről is kérdezték. A HM államtitkára szerint a Honvédkórházban nincs „helyzet”, az egészet csak az ellenzék fújja fel. Azt ugyan elismerte, hogy a nagyobb intézményekben „bizonyára szükség lenne több orvosra”, de szerinte ez általános probléma nem csak Magyarországban, hanem Nyugat-Európában is. Németh szerint folyamatosan modernizálják az egészségügyi intézményeket, nincs olyan nap, hogy a fővárosban ne adnának át vadonatúj orvostechnikai eszközöket vagy műszereket. A politikus szerint részben ennek köszönhető, hogy mára az orvosok elvándorlása megállt, és a kormányzat azon van, hogy folytatni tudja az egészségügyben dolgozók béremelését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Több mint 300 autó adásvételi papírjával trükköztek csalók

Több mint 300 autó adásvételi papírjával trükköztek csalók

394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW

394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW