szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormánypárti lap azt próbálta bizonygatni, hogy az egyetem nem végez valódi tevékenységet Amerikában, de New York Állam Oktatási Hivatala ezt nem így gondolja.

Közleményben reagált a kormánypárti Magyar Idők keddi cikkére a CEU, amelyben azt írják, teljes mértékben megfelelnek a felsőoktatási törvény által előírt, az Egyesült Államokban végzett oktatási tevékenység feltételének.

A kormánypárti lap arról írt, hogy a CEU amerikai partnere, a Bard College Soros György első feleségének köszönheti a posztgraduális központjának létrehozását, és hogy a milliárdos 2011-ben támogatta az intézményt, ezért a lap szerint a CEU és a Bard College közötti tavaly aláírt együttműködés egy színlelt, valódi tartalom nélküli megállapodás, amelyet Soros kötött saját magával.

A CEU ezzel kapcsolatban közölte, tavaly a Bard College-dzsal együttműködésben oklevelet adó képzést indítottak az egyenlőtlenségek kutatására, a képzés első évfolyama pedig az idén végzett is.

New York Állam Oktatási Hivatala megerősítette, hogy a CEU a képzéssel teljesíti azt a feltételt, amely előírja, hogy az egyetem végezzen oktatási tevékenységet New York államban

– írja az egyetem, amely hozzáteszi, a CEU Nemzetközi Kapcsolatok szakának számos mesterszakos hallgatója idén ősszel gyakornoki programokon is részt vesz a New York-i intézményekben, a téli szemeszter során pedig további diákok érkeznek majd New Yorkba.

A CEU teljes mértékben megfelel az Egyesült Államokban végzett oktatási tevékenység feltételének. Továbbra is azt várjuk, hogy Magyarország kormánya aláírja azt a nemzetközi egyezményt New York állammal, amellyel pontot tehetne ennek az ügynek a végére

– írja a CEU.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

Kis Grófo is koronavírusos, kétoldali tüdőgyulladással került kórházba

Kis Grófo is koronavírusos, kétoldali tüdőgyulladással került kórházba