szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt mondta, bombát helyezett el, emiatt 3700 embert küldtek ki az áruházból.

2 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki miatt több ezer embernek kellett elhagynia a budapesti Árkád bevásárlóközpontot.

A vádirat szerint a 27 éves férfi idén május 25-én, délelőtt, a 112-es segélyhívó számon azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy X. kerületi üzletközpontban bombát helyezett el, ami két óra múlva felrobban. A vádlott a fenyegetését ezután az üzletközpont telefonszámán is megismételte.

A férfi bejelentése alapján a rendőrök az üzletközpontot kiürítették, ennek során legalább 3500 vásárlót és 200 alkalmazottat kellett távozásra kötelezni. A bombával fenyegető férfit – gyors azonosítását követően – rövid időn belül, a bevásárlóközpont közelében elfogták a rendőrök.

Az ügyészség köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés miatt nyújtott be vádiratot, a bíróság pedig bűnösnek mondta ki a férfit, és 2 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte, egyúttal elrendelte egy korábbi – 1 év 6 hónap tartamú – felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását. Az ítélet nem jogerős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges technikával készít lámpát egy magyar tervező

Különleges technikával készít lámpát egy magyar tervező

A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját

A Volner párt elnöke a kamupártokkal magyarázta a választási törvény miatt beadott módosítóját

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában