szerző:
hvg.hu

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz gyűjtöttek aláírásokat, ugyanúgy jártak el, mint az MTVA a székházfoglalás esetén.

A fideszes Wintermantel Zsolt által vezetett újpesti önkormányzatnak úgy tűnik, nem tetszett, hogy a tulajdonában álló piac előtt gyűjtöttek aláírásokat az ellenzéki pártok az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért.

Decemberben, amikor az ellenzéki képviselők bementek az köztévé épületébe, hogy felolvastassák a tüntetők követeléseit, az MTVA végül az óbudai jegyzőhöz, Kiss Anitához fordult, aki birtokvédelmi határozatot adott ki, ezután a képviselőknek el kellett hagyniuk a székházat.

Ugyanezzel próbálkozott az újpesti önkormányzat is, hogy a városháza mellett található újpesti piac előtti téren aláírást gyűjtő MSZP-s, DK-s és momentumos aktivistákat elüldözze, írja a 24.hu. Beadták ők is a birtokvédelmi kérvényt az óbudai jegyzőhöz, de ő ez esetben elutasította az önkormányzati tulajdonú piac kérelmét, mivel szerinte ebben az ügyben a gyülekezési törvény értelmében csupán a rendőrség járhat el.

Újpest jegyzője azonban nem tétlenkedett, figyelmeztetésben részesítette az ellenzéki pártokat, és kilátásba helyezte, hogy akár 2 millió forintig terjedő bírságot is kiszabhat, ha folytatják az aláírásgyűjtést a piacnál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bayer Zsolt megírta a bocsánatkérést, de nem adja oda Hadházy Ákosnak

Bayer Zsolt megírta a bocsánatkérést, de nem adja oda Hadházy Ákosnak

Felújítják, két évre bezár a Király fürdő

Felújítják, két évre bezár a Király fürdő

Nem hozta le a gyertyagyújtásról szóló közleményt az MTI

Nem hozta le a gyertyagyújtásról szóló közleményt az MTI

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Australian Open: kiesett a Babos-Fucsovics páros

Australian Open: kiesett a Babos-Fucsovics páros

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben