szerző:
hvg.hu

A Corvin sétányon két lakásban és egy XVIII. kerületi lakásban egyszerre fogta el a rendőrség egy bűnbanda több tagját.

Három különböző helyszínen csaptak le a BRFK nyomozói egy a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen kedden egy pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandára.

A rendőrség honlapján azt írják, Budapesten a VIII. kerületi Corvin sétányon két lakásban és a XVIII. kerületi Darányi Ignác utcában egy lakásban egy időben fogták el az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség négy tagját.

A Corvin sétányon lévő társasház két lakásában elfogták a 38 éves L. Gyulát, a 36 éves H. Mariannát, illetve a 20 éves L. Gyulát, a lakások átkutatása során pedig összesen 288 szál töltött cigarettát, közel másfél ezer üres cigarettahüvelyt, a cigaretták töltéséhez használatos eszközöket, közel 11 gramm kábítószergyanús sárga port, valamint több mint hatszázezer forintnyi készpénzt találtak és foglaltak le.

A rendőrök a lakásban talált tárgyi bizonyítási eszközökön túl lefoglaltak még egy Mercedes terepjárót is, melyet a gyanú szerint az elkövetők a bűncselekmények elkövetéséhez használtak.

A rendőrök a Corvin sétányon végrehajtott elfogással egyidőben Budapest XVIII. kerületében, a Darányi Ignác utcában elfogták a bűnszövetség negyedik tagját, a 31 éves K. Dezsőt. A rendőrök ebben a lakásban is kutatást tartottak, ahol négy tasakban szintén kábítószergyanús fehér port, feltehetően ugyancsak kábítószerrel szennyezett papírpénzt, illetve fecskendőket és cigaretta készítéséhez használatos eszközöket foglaltak le.

A pestszentlőrinci nyomozók a bűnszövetség ötödik tagját a 38 éves N. Róbertet Budapesten, a Határ úti metró megálló közelében még aznap délelőtt szintén elfogták.

A bűnszövetség tagjait – akiknek elfogásában a Terrorelhárítási Központ műveleti egységén túl a pestszentlőrinci nyomozók, valamint a BRFK felderítői és Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói is részt vettek – előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Ellenük a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal kereskedés miatt indított nyomozást.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Letiltja Michael Jackson dalait a brit X-Faktor

Letiltja Michael Jackson dalait a brit X-Faktor

Nekiment az MSZP Trócsányinak

Nekiment az MSZP Trócsányinak

Óriási meteorrobbanás nyomaira bukkant a NASA

Óriási meteorrobbanás nyomaira bukkant a NASA

Heccből kővel dobálta az autósokat

Heccből kővel dobálta az autósokat

Alaposan átalakul a közlekedés Budapesten – így pótolják délen a 3-as metrót

Alaposan átalakul a közlekedés Budapesten – így pótolják délen a 3-as metrót

40 ezer forintért törte ki a fogát

40 ezer forintért törte ki a fogát