szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenzék szerint az LMP-s képviselő a Fideszhez pártolt, a volt jobbikos civil képviselőből pedig alpolgármester lett.

Mint arról korábban beszámoltunk, bár Csepelen a fideszes Borbély Lénárd nyerte a polgármester-választást oktüberben, a képviselő-testületbe nyolc fideszes és nyolc összellenzéki jelölt jutott be, valamint a kompenzációs listáról egy volt jobbikos politikus, Pákozdi József, a helyi Buckai Szövetség Egyesület jelöltjeként, így ha Pákozdi az ellenzékkel szavazna, akkor a fideszes polgármester szavazatával is patthelyzet alakulna ki a közgyűlésben.

A 444.hu azonban most arról ír, hogy az alakuló ülés előtt kiderült, hogy Pákozdi alpolgármester lett, amiért sokan árulással vádolják az ellenzéki oldalon, a momentumos Dukán András Ferenc szerint pedig az LMP-s Tóth Sándor is átállt a Fideszhez.

Pákozdi - aki akkor szállt ki az ellenzéki összefogásból, amikor a választás előtt Erdősi Évára cserélték a közös polgármester-jelöltet - a lapnak azt mondta, eleinte el sem akarta vállalni az alpolgármesteri posztot, és maga helyett a jobbikos Kovács Dávidot ajánlotta, azonban miután azt hallotta, hogy az LMP-s Tóth Sándor a Fidesszel fog szavazni, vagyis mindenképp felborul a 9-9-es arány, végül mégis vállalta. Elmondása szerint magát inkább civilnek tartja, de ellenzéki alpolgármester akar lenni, az alakuló ülésen azonban nem támogatta az ellenzék azon javaslatát, amely a polgármester jogköreit szerette volna csökkenteni. Pákozdi elmondása szerint azért, mert ez a testület blokkolását jelentette volna.

A momentumos Dukán András Ferenc a Facebookon emellett arról írt, hogy az alakuló ülésen az előterjesztések nagy része végül 11-7-es szavazataránnyal ment át, mert az LMP-s Tóth Sándor valóban a Fidesszel szavazott, ráadásul komoly pozíciókat kapott a kerületben, egy személyben lett a fenntarthatósági bizottság elnöke és a városfejlesztési kft. felügyelőbizottsági tagja, emellett pedig az LMP külsős bizottsági helyet is kapott, így Dukán szerint a hét ellenzéki pozícióból három hozzájuk került.

Tóth Sándor a Facebookon azt válaszolta Dukánnak, hogy nem igaz, hogy a Fidesszel szavazott, csak a bizottsági struktúra felállításakor, ekkor is csak azért, mert szerinte képviselőként kötelességük a fő működési keretek biztosítása. Tóth Sándor emellett a444.hu-nak azt mondta, fogalma sincs, hogy miért állítják róla, hogy bárhová átállt volna, hiszen semmiről nem állapodott meg a polgármesterrel.

(Borítóképünkön Borbély Lénárd polgármester)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Házkutatást tartanak Navalnijnál és munkatársainál, most éppen a járványszabályok megsértése miatt

Házkutatást tartanak Navalnijnál és munkatársainál, most éppen a járványszabályok megsértése miatt

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában