szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ráadásul 24 millió forint perköltséget fizettetnének a rádióval. A csatorna fellebbez.

A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a Klubrádió elmaradt vagyoni előny érvényesítésére vonatkozó igényét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa ellen indított kártérítési perében – tudatták a honlapukon megjelent közleményben.

A rádió közölte azt is, hogy ahogy korábban, úgy most is fellebbeznek.

A bíróság indokolása szerint nem sikerült bizonyítani, hogy a Médiatanács jogsértő magatartásával okozati összefüggésben a Klubrádió árbevétele lecsökkent volna. A Média1 úgy tudja, a rádiót 24 millió forint perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság.

Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója az ítélet után úgy reagált:

A bíróság figyelmen kívül hagyta mind a Klubrádió által beterjesztett okirati bizonyítékokat, mind pedig az ügyben készült mindkét független igazságügyi szakértői szakvéleményt, amelyek egyébként alátámasztották a rádió érvelését.

Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa úgy fogalmazott, az ítélet ugyan "nagyon kedvezőtlen", de bízik a fellebbezés sikerességében.

A Klubrádió korábban 103 millió forint kártérítést kapott az NMHH-tól, azt azonban más típusú vagyoni kára miatt – emlékeztett a lap. Az összeget azért ítélte meg a bíróság, mert a Klubrádió az ingyenes 92,9 MHz helyett fizetős kereskedelmi rádiós frekvenciára kényszerült, vagyis frekvenciadíjat kellett fizetnie. Ezt a díjat kapta végül vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány is az emberkereskedőknek segített

A járvány is az emberkereskedőknek segített

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Szerbiában leállították a külföldiek oltását

Szerbiában leállították a külföldiek oltását