szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben az egyetem nem tudta megtartani a szokásos, kari diplomaosztókat a főépület díszudvarán, ezért döntöttek az intézet vezetői a szabadtéri rendezvény mellett. A hallgatók tömegesen regisztráltak - családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel közösen - az eseményre.

Az előzetes jelentkezések alapján kiderült, hogy a szabályok betartásával a Nagyerdei Stadionban sem elegendő egyetlen alkalom, ezért két időpontban, július 4-én és 11-én délután tartják a különleges tanévzárót Az ünnepség megszokott elemei a stadionban sem maradnak el: az egyetemi és kari gerundiumok behozatala vezeti fel mindkét esetben a talárba öltözött rektori, kari vezetés bevonulását a fanfárok megszokott hangjára.

A koronavírus elleni védekezés miatt a rendezvényen idén nincs lehetőség arra, hogy minden végzős személyesen vegye át az oklevelét. Most karonként két-két hallgató, egy magyar és egy angol nyelvű képzésen végzett diák járul majd az elnöki asztalhoz és veszi át a diplomát jelképesen a többiek nevében is. A járványügyi szigor enyhülésének köszönhetően viszont a maszk viselése nem kötelező a tanévzárókon, a hallgatók a küzdőtéren, a hozzátartozók a stadion lelátóin helyezkedhetnek el. A két szombati ünnepségen - amelyet élőben közvetítenek az egyetemi Facebook-oldalon és a Youtube-on -, 1200-1200 végzős hallgató vesz részt hozzátartozóival a debreceni Nagyerdei Stadionban.

A Nagyerdei Stadion a labdarúgó bajnokság első osztályából a napokban kiesett DVSC hazai pályája, a város önkormányzata a héten megszavazta, hogy a korábban a Szima Gábor tulajdonában lévő klub átkerüljön a városhoz. Az önkormányzat 25 százalékos tulajdonrészét növelte száz százalékosra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már országosan elérhető az Auchan online áruháza

Már országosan elérhető az Auchan online áruháza

Újra az angol első osztályban a Fulham

Újra az angol első osztályban a Fulham

Ismét kilenc új koronavírus-fertőzöttet találtak

Ismét kilenc új koronavírus-fertőzöttet találtak