szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Dél-pesti Centrumkórháznak és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek sincs már szabad lélegeztetőkapacitása a Népszava szerint.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kiürítették a fővárosi Szent János Kórház hármas belgyógyászatának épületét, miután a Dél-pesti Centrumkórháznak (ez a korábbi Szent László és Szent István kórház) és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek már nincs szabad lélegeztetőkapacitása – írta szerdán a Népszava. A lap szerint az akut kardiológiai eseteket, illetve az infarktussal ellátásra szorulókat a Szent Imre, az Irgalmasrendi, az Uzsoki, a Szent Margit és a Nyírő Gyula Kórház fogja ellátni a Szent János helyett.

Megkerestük a Dél-pesti, a Korányi- és János-kórházat is, hogy megtudjuk, valóban elfogyott-e a szabad kapacitás, illetve hány koronavírusos beteg fogadására készülnek fel. Végül a Szent János Kórház válaszolt, ők arról számoltak be, hogy munkaerőt kért az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Szent János Kórház Budapest Főváros Kormányhivatalától. Azt is hozzátették, sok a fiatal és a középkorú betegük, de ők elsősorban nem a Covid okozta tüdőgyulladás miatt kerülnek be a kórházba.

Levélben kért segítséget a kormányhivataltól a Korányi és a Szent János Kórház

Munkaerőt kért az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Szent János Kórház Budapest Főváros Kormányhivatalától.

Egy korábbi miniszteri döntés értelmében a súlyos koronavírusos eseteket a Dél-pesti Centrumkórházba, illetve a Korányiba kell szállítani. Az új fertőzöttek száma meredeken emelkedik, a kórházban ápoltaké egyelőre ahhoz képest nem ugrott meg drasztikusan. A friss járványadatok szerint kórházban kedden 324 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 18-an voltak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton arról beszélt: fel kell készülni arra, hogy a fertőzések száma tovább fog emelkedni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lelőtte felesége szeretőjét és annak apját is Nyíregyházán, életfogytiglant kaphat

Lelőtte felesége szeretőjét és annak apját is Nyíregyházán, életfogytiglant kaphat

David Attenborough megkongatta a vészharangot, hamarosan egymillió faj halhat ki

David Attenborough megkongatta a vészharangot, hamarosan egymillió faj halhat ki

Hogyan takarhatom ki az otthonom a Google Street View-n?

Hogyan takarhatom ki az otthonom a Google Street View-n?