szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Oda nem illő rakományt találtak egy kamionban a járőrök, néhány órával később további tíz csomagot, összesen közel 90 kilónyi kábítószert foglaltak le a Pest megyei rendőrök.

A Police.hu beszámolója szerint egy állampolgár hívott rendőrt pénteken egy zsámbéki parkolóba, miután kimentettek egy papírbálába szorult kamionsofőrt, a jármű rakterében pedig furcsa fekete csomagot vett észre. A járőr a pakkot látva erősítést és kábítószerkereső kutyát kért, miközben a helyszínen tartotta az időközben könnyebb sérülései miatt ellátott bosznia-hercegovinai sofőrt, valamint egy segíteni próbáló, jelenlétére elsőre teljesen hihető magyarázatot adó magyar férfit.

A szolgálati kutya egyértelmű jelzést adott, s ezután kiderült: a csomagban 8 kilogramm, az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján delta-9THC volt. A drogot lefoglalták, a 71 éves bosznia-hercegovinai, valamint a helyszínen lévő 22 éves budapesti férfit pedig előállították.

A kihallgatás során kiderült, hogy a fogás sokkal nagyobb az először gondoltnál. A 22 éves magyar férfi ugyanis nem segíteni érkezett a sofőrnek: társával együtt a boszniai sofőr kamionjából átpakoltak a saját autójukba 11, egyenként kb. 7,5-8,5 kilogrammos csomagokat. Az utolsó zsák kiemelése közben azonban a sofőr beesett és beszorult az egyik papírbálába. Míg B. Dániel a megtömött csomagtartójú kocsijával elhajtott, barátja előadta a kiérkező járőröknek a segíteni próbáló, éppen arra járó meséjét.

A rendőrök végül megtalálták az összes kábítószert, ás lefoglaltak 91 millió forint értékű eurót is. A két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutvan  mintegy. 226.000.000 forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bevallotta az NNK, hogy napi 12 ezernél nem tudnak több PCR-tesztet elvégezni Magyarországon

Bevallotta az NNK, hogy napi 12 ezernél nem tudnak több PCR-tesztet elvégezni Magyarországon

Keményen nekimentek Palkovicsnak a közalkalmazotti jogviszonyukat elvesztő akadémiai dolgozók

Keményen nekimentek Palkovicsnak a közalkalmazotti jogviszonyukat elvesztő akadémiai dolgozók

Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re

Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re