szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

“A kormány láthatóan propagandával küzd a járvány ellen” – írta Hadházy Ákos a Facebookon.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közérdekű adatigényléssel fordult Müller Cecília országos tiszti főorvoshoz, hogy megtudja: melyik kórházban hány covidos beteget ápoltak a járvány kezdete óta. Hadházy azonban hiába érdeklődött, választ nem kapott. Illetve: nem olyat, amire a kérdése vonatkozott.

Müller a Hadházynak címzett levelében először azt írta, hogy a “koronavírus-fertőzöttségre vonatkozó adatokat nem egészségügyi szolgáltatónként kérjük be", majd hozzátette, hogy “a legtöbb esetben nem azonos a beküldő és a betegeket kezelő egészségügyi szolgáltató”.

Müller Cecília ezután a koronavírus.gov.hu kormányzati oldalra irányította Hadházyt, ahol a különféle menüpontokban böngészve a képviselő láthatja az aktív fertőzöttekre, a gyógyultakra, az elhunytakra vonatkozó számadatokat is. Ez valóban így van, de Hadházy nem ezekre lett volna kíváncsi, hanem a kórházankénti bontásra. Azt ugyanis nem lehet leszűrni az oldalon közzétett információkból. “A kormány láthatóan propagandával küzd a járvány ellen” – írta a képviselő.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) keddi közleménye szerint a koronavírus-járvány humanitárius katasztrófával fenyeget Magyarországon, ezért azonnali szigorításokat követelnek a kormánytól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt éven belül 10 000 műholdat lőne fel Kína

Öt éven belül 10 000 műholdat lőne fel Kína

A G20 támogatást ígért a Covid-vakcinák igazságos elosztásához

A G20 támogatást ígért a Covid-vakcinák igazságos elosztásához

Operatív törzs: 191 ezer pedagógust tesztelnek le péntekig

Operatív törzs: 191 ezer pedagógust tesztelnek le péntekig