szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Páncéltörő- és repeszgránátokat is találtak a telken.

További robbanótesteket találtak annál a komáromi építkezésnél, ahol egy világháborús légibomba már előkerült csütörtökön – tájékoztatott Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

A komáromi Városmajor utcában, egy építési területen került elő egy 100 kilogrammos szovjet légibomba. Mivel a robbanótest gyújtószerkezete élesített volt, ezért a helyszínen kellett hatástalanítani.

Gajdos Milán elmondta: a tűzszerészek eltávolították a bomba fenékgyújtószerkezetét és azt a helyszínen megsemmisítették. A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol később semmisítik meg.

A terület műszeres átvizsgálása során találtak még

  • tizenhárom német gyártmányú 7,5 centiméteres páncéltörő gránátot,
  • öt, szintén német gyártmányú 7,5 centiméteres repeszgránátot és
  • tizenkét 7,5 centiméteres tüzérségi hüvelyt.

Ezek mind szállítható állapotúak, így ezeket is a honvédség központi gyűjtőhelyére viszik.

A tűzszerészi munkálatok idejére 11 ingatlant a lakóknak el kellett hagyniuk, ám azóta a rendőrség a területzárást feloldotta, így mind a 22-en visszatérhettek otthonaikba - közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!