Itthon

Eredményes EU-népszavazás: a túlnyomó többség a csatlakozásra voksolt

A választásra jogosult polgárok 45,62 százaléka járult az urnákhoz a Magyarország európai uniós csatlakozásáról rendezett szombati ügydöntő népszavazáson, s az érvényesen szavazók 83,76 százaléka mondott igent a belépésre - ez az összes választásra jogosult állampolgár 37,95 százaléka. Az európai uniós népszavazáson kevesebben vettek rész, mint az elmúlt évben tartott országgyűlési és önkormányzati választásokon, illetve az 1997-es NATO-népszavazáson.

Itthon

Nem veszélyes a lakosságra a paksi erőműben történt radioaktív gázszivárgás

A Tolna Megyei Védelmi Bizottság nukleárisbaleset-elhárítási szakemberei nem tartják szükségesnek lakosságvédelmi intézkedések bevezetését a paksi atomerőműben történt éjszakai radioaktív gázszivárgás kapcsán. Előzőleg a szivárgás miatt felfüggesztették a Paksi Atomerőműben a 2. számú blokk reaktorának karbantartási munkálatait.

Itthon

Atípusos tüdőgyulladás: 2781 fertőzött, 111 halott

Eddig 111 ember halálát okozta és valószínűleg összesen 2781 személyt fertőzött meg az atípusos tüdőgyulladás (SARS) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint. Oroszországban megtiltották az állami alkalmazottak és gazdálkodó szervezetek munkatársainak, hogy Kínába utazzanak.

Itthon

Igazoltatások az iraki követség előtt

Lapértesülés szerint a háború kezdete óta mindenkit igazoltatnak, aki az iraki nagykövetség épületébe akar menni. A rendőrség szerint ez teljesen jogszerű; az adatvédelmi biztos még nem alakított ki véleményt.

Itthon

Magyarország szombaton dönt az EU-csatlakozásról

Szombaton népszavazással dönt az ország az Európai Unióhoz (EU) történő csatlakozásról. Április 12-én, reggel hat órától este kilenc óráig 3167 településen, 10 ezer 743 szavazókörben, mintegy 8 millió választópolgár adhatja le voksát. A 21 órai szavazóköri zárás után az Országos Választási Iroda (OVI) gyors adatfeldolgozásra számít, így várhatóan 23 óráig, de legkésőbb szombat éjfél előtt ismertethetik az előzetes eredményeket. A népszavazás eredménye az Országgyűlés számára kötelező erejű.

Itthon

Változó oktatás

A mostanában sokat vitatott közoktatási törvény módosítási tervezetének célja - annak indoklása szerint - a gyerekek túlterheltségének megszüntetése, szövegértésük javítása és nem utolsósorban - a mindenki által elérhető iskola intézményének eredeti céljával összhangban - a társadalmi különbségek csökkentése. Ennek érdekében több ponton megváltoztatná a hatályos törvény passzusait, az évismétlés rendszerétől a felvételin át egészen az osztályozásig, s nem feledkezik meg például a diákköltők szerzői jogairól sem. Ön szerint a nemes célok elérhetők-e a korrekciókkal ?

Itthon

Jogerősen is tíz év börtönre ítélték Clodót

A Legfelsőbb Bíróság (LB) csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletében tíz év börtönbüntetésre ítélte a bombagyárosként emlegetett, német állampolgárságú Dietmar Clodót robbanóanyaggal és lőfegyverrel való, bűnszervezet tagjaként elkövetett visszaélés, illetve magánokirat-hamisítás miatt. Társai nyolc, illetve öt év börtönbüntetést kaptak.

Itthon

A Siemens-Kiepe nyerte a fővárosi villamostendert

A Siemens-Kiepe konzorcium nyerte a fővárosi önkormányzat által kiírt villamostendert, így két év múlva várhatóan a német cég által gyártott szerelvényeken utazhatnak a budapestiek a Nagykörúton - jelentette be Aba Botond, a BKV vezérigazgatója. Egyes vélemények szerint előre tudható volt, hogy a tendert a főváros "favoritja", az amúgy legdrágább ajánlatot tévő Siemens nyeri majd meg; a BKV Rt. felügyelőbizottságának egyik tagja vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

Itthon

Tocsikolás

Radikálisan megváltozhat a Legfelsőbb Bíróság (LB) keddi ítélete nyomán a politikai hatalom korrupt készpénzre váltásának szinonimájaként köznyelvi kifejezéssé vált "tocsikolás" jelentése; új értelmében akár a (majdnem) ártatlan ember bűnüldözés és igazságszolgáltatás általi meghurcolását is takarhatja. Önnek mi a véleménye Tocsik Márta felmentéséről?

Itthon

Hetvenmillió forintra lenne szüksége a Rádió C-nek

Hetvenmillió forintra lenne szüksége a Rádió C-nek, hogy az év hátralévő hónapjaiban működtesse az adót és rendezze felgyülemlett adósságait - közölte a rádiót működtető kht., amely anyagi okok miatt hétfőtől szünetelteti a roma rádió műsorait és csak zenét sugároz. A rádiónak - amely az elmúlt két évben 250 millió forintból működött - hozzávetőlegesen 60 ezer hallgatója van.

Itthon

Visszavonatná a kórháztörvény-javaslatot a Fidesz

Az MSZP szerint a kórháztörvény biztosítja az egészségügyi ellátás megfelelő színvonalát és garantálja az ágazati célvagyon felhasználását, ezzel szemben a Fidesz az előterjesztés visszavonását kéri a kormánytól.

Itthon

Pénz nélkül a Rádió C

Anyagi nehézségek miatt felfüggesztette műsorának sugárzását hétfőn a Rádió C, Magyarország első roma rádiója, amely internetes honlapján tudatta, hogy hétfőtől a 88,8 Mhz-es frekvencián egy ideig csak zene lesz hallható.

Itthon

Elfogadták az üvegzsebtörvényt

Újrafogalmazza az üzleti titok fogalmát, valamint szélesíti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzési lehetőségeit és a vagyonnyilatkozatra kötelezettek körét az üvegzsebtörvényként ismertté vált, az Országgyűlés által hétfőn módosított 19 jogszabály.

Itthon

Szaúdi herceg magyarországi látogatása

Mind Mádl Ferenc köztársasági elnök, mind pedig Medgyessy Péter miniszterelnök fogadta hétfőn Al-Valid bin Talal szaúdi herceget. A milliárdos üzletember Fahd király unokaöccse, s olyan, Magyarországon már jelen lévő cégcsoportokban tulajdonos, mint például a Four Seasons szállodalánc és a Citigroup - jelentette az MTI.

Itthon

Ellenzéki képviselők tiltakoznak a módosított szociális törvénycsomag ellen

Az Alkotmánybírósághoz fordult a módosított szociális törvény ellen három ellenzéki képviselő, mert szerintük az elfogadott törvény sérti a vatikáni szerződést. A képviselők elkészítettek egy olyan kompromisszumos javaslatot, amely szerintük minden eddigi alkotmányos aggályt eloszlat és újra nyugvópontra segítheti az egyházpolitikát.

Itthon

Elnökváltás a Mazsihisz élén

Heisler András eddigi alelnököt választotta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökévé az elkövetkezendő négy évre a szervezet tisztújító közgyűlése vasárnap.

Itthon

Orbán pert nyert Juszt Lászlóval szemben

Elmarasztalta Juszt László újságírót Orbán Viktor volt miniszterelnök jó hírnévhez, becsülethez és emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogának megsértése miatt első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) hétfőn.

Szokatlan helyszínen tartja meg az idei tanévzárókat a Debreceni Egyetem

Szokatlan helyszínen tartja meg az idei tanévzárókat a Debreceni Egyetem

Telepítse ezt a programot, utána könnyen visszaszerezheti a véletlen törölt dokumentumait, fotóit

Telepítse ezt a programot, utána könnyen visszaszerezheti a véletlen törölt dokumentumait, fotóit

Felborult egy kisbusz az M7-esen, kilenc sérült

Felborult egy kisbusz az M7-esen, kilenc sérült

Elég nagyban bizniszel a korábban "nincstelen" exállamtitkár

Elég nagyban bizniszel a korábban "nincstelen" exállamtitkár

Nem vezethetnek ezentúl taxit a büntetett előéletűek

Nem vezethetnek ezentúl taxit a büntetett előéletűek

Megütötte a főnyereményt Matolcsy az aranyvásárlással

Megütötte a főnyereményt Matolcsy az aranyvásárlással

Minden OneDrive-felhasználó új funkciókat kap

Minden OneDrive-felhasználó új funkciókat kap

A brazil elnök egyszerűen nem tudja elfogadni, hogy tombol a koronavírus-járvány

A brazil elnök egyszerűen nem tudja elfogadni, hogy tombol a koronavírus-járvány

A címlapról ajánljuk