hvg.hu Vállalkozás

Hitelrontó módszerek az interneten

Gyakorlati segítség nélkül mit sem ér a szándék. Jó példa erre a MusicansWho internetes portál, melynek állítólagos célja segíteni a magyar muzsikusok érvényesülését a hazai és nemzetközi vonalon. Az amerikaias cím és az információnak álcázott PR-szövegek viszont nem ezt sugallja - mutat rá Pécsi Ferenc a hvg.hu honlapszakértője.

MTI Tech

Az EP 50 milliárd euróval támogatja a kutatási keretprogramot

Bár a képviselők nagyobb költségvetést szerettek volna, az Európai Parlament csütörtökön elfogadta az Európai Unió hetedik kutatási keretprogramját, amely a 2007-2013-as időszakra több mint 50 milliárd eurót biztosít a kutatás, fejlesztés támogatására.

László Éva Lilla Vállalkozás

Mennyiért nyugodhatunk békében? - temetkezési körkép

A halál továbbra is jó üzlet, a végső búcsúnak felekezeti hovatartozástól függetlenül borsos ára van. A gyászolók igényeik – és pénztárcájuk – szerint a többszázezer forintos „olcsó” temetéstől a nem ritkán milliókra rúgó exkluzív búcsúztatásig, szolgáltatások tömkelegéből válogathatnak. A hvg.hu utánajárt, hány temetkezési szolgáltató közül választhatnak a hozzátartozók, és mennyiért. Sorozatunk első részében kivesézzük, hogyan alakulnak a budapesti temetőkben a sírhelyárak, és miért olyan népszerű hazánkban a szórásos temetés.

hvg.hu Autó

Profi Citroen-flotta kisvállalkozóknak

A korábbi Citroen Entreprise áruszállító sorozat mostantól Profi néven fut. Az eddigi C2-es, C4-es flottát a napokban törzskönyvezett C1-es Profi egészíti ki, amelynek alapára nettó 1,69 millió forinttól indul.

MTI Vállalkozás

Maximum 5 százalékpontos eva-emelés lenne indokolt

Az OKISZ Magyar Iparszövetség átmeneti intézkedésként tudja elfogadni a kormány Új egyensúly programjában bejelentett, a kis- és középvállalkozásokat érintő elvonásokat és adóemeléseket, de nem ért egyet azzal, hogy ezek az adó- és járulékrendszer tartós elemévé váljanak - közölte Vadász György, az OKISZ Magyar Iparszövetség ügyvezető társelnöke.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Kiskapuk evázóknak a megszorítások ellen

A kormány új megszorító intézkedéseinek részeként októbertől 10 százalékponttal növeli az egyszerűsített vállalkozói adó kulcsát. Az evázók adóterheinek növekedése egy sor további kérdést vet fel: Kinek éri meg evázás helyett inkább az általános szabályok szerint adózni? Lehet-e évközben változtatni és hogyan? A hvg.hu Béres Molnár Gergely adószakértőt kérdezte.

hvg.hu Vállalkozás

Bérkalkulátor: mennyit kell fizetnie az alkalmazottai után?

Ha új alkalmazottat szeretne felvenni cégéhez, vagy meg szeretné tartani a régit, elkerülhetetlen a bértárgyalás. Ehhez azonban többnyire hosszú és bonyolult számolgatásra, illetve szakember segítségére is szükség van. Kivéve, ha rákattint az alábbi bérkalkulátorra, amely a kékkel jelölt értékek megadása után, kiszámítja a potenciális munkavállaló után fizetendő összeget.

hvg.hu Autó

Egyterű Skoda iparosoknak

Az Brno-i Autotec Vásáron a Škoda Auto csehországi premierként bemutatja a Roomster N1-es kishaszonjármű változatát, valamint a teljes típuskínálatot, amelyeket a vállalkozók, iparosok és cégek számára alakítottak ki.

MTI Vállalkozás

Elbirtokolhatják a cégek az állami tulajdonú ingatlanokat?

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) tárgyalni akar az állami tulajdonú ingatlanok elbirtoklásának megakadályozása érdekében. A részvénytársaság jelenleg 2500 körébe tartozó ingatlannál vizsgálja, hogy jogszerűen elbirtokolhatják - e tőle az azt 15 éve használó vállalkozások.

MTI Vállalkozás

A kamara tájékoztatja az APEH-ot az adócsaló cégekről

Együttműködik a feketegazdaság visszaszorításában, a tisztességtelenül működő vállalkozások felszámolásában az APEH, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezete. A megállapodás keretében a kamara helyi szervezete tájékoztatja az adóhivatalt az adózási jogszabályokat megkerülő cégekről, illetve a fiktív vállalkozásokról.

MTI Vállalkozás

Még 331 milliárd hitelt vehetnek fel a vállalkozók

A Sikeres Magyarországért hitelprogram meghirdetése óta mintegy 3.400 vállalkozás és önkormányzat részére már több mint 214 milliárd forint hitel került jóváhagyásra, és ez év december 31-ig további csaknem 331 milliárd forint szabad fejlesztési hitellehetőség áll a vállalkozások és önkormányzatok rendelkezésére - közölte a Magyar Fejlesztési Bank.

MTI Gazdaság

Megéri adót csalni?

Nincs jó üzenete a tisztességes adófizetők számára az adóamnesztiának - nyilatkozta a kormány "Új egyensúly programja" kapcsán Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke.

Vállalkozás

Kezelési útmutató panaszos vevőkhöz

Az ügyfelek előszeretettel kritizálnak, illetve keresnek kifogásokat, amikor kedvezőbb árat szeretnének kialkudni, vagy esetleg elállnának a vételi szándékuktól. Ha szeretnénk megtartani a vevőt, nem árt figyelembe vennünk, hogy milyen típusú a panaszos ügyfél. A kifogást is célszerű eszerint kezelni.

Vállalkozás

Kiszorítanák a teherautókat a főváros útjairól

Építési depókat hoznának létre Budapest határában a fuvarozók. A milliárdos beruházással létrehozott raktáraktól 10-15 százalékos kiadáscsökkentést remélnek. A fővárosi önkormányzat és a vállalkozók által közösen tervezett projekt még kezdeti fázisban van, írja a Magyar Hírlap.

Itt a legújabb maszkelmélet, lehet, hogy érdemes megfogadni

Itt a legújabb maszkelmélet, lehet, hogy érdemes megfogadni

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

Nagyot emelkedik a tejtermékek ára

Nagyot emelkedik a tejtermékek ára

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Megkérdezték a YouTube-ot, mikor oldják fel Donald Trump tiltását

Megkérdezték a YouTube-ot, mikor oldják fel Donald Trump tiltását

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Olyan magas pontszámot kapott a 17 éves Elon Musk az alkalmassági tesztjére, hogy megismételtették vele

Olyan magas pontszámot kapott a 17 éves Elon Musk az alkalmassági tesztjére, hogy megismételtették vele

A címlapról ajánljuk