Tetszett a cikk?

Nyugati mintára hazai sajtút-állomásokból álló hálózat kiépítését tervezi a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete. A sajtút kiépítésének célja a sajtkészítő szakma megismertetése mellett új munkahelyek teremtése.

Alulról jövő kezdeményezésként indult a hálózat kiépítése – mondta el a Mai Piacnak Kovács László, Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesületének (KKAOSZE) elnöke. Az egyesület egyik tagja vetette fel két évvel ezelőtt azt az ötletet, hogy nyugati – főleg olasz, osztrák, francia – mintára érdemes volna kialakítani egy sajtút-állomásokból álló hálózatot. Az egyesület érdeklődése ekkor fordult a hazai sajtkészítő-szakma képviselői – ezen belül is a házi sajtkészítők (tehát nem az ipari méretekben működő sajtgyártók, hanem a kisvállalkozók) felé. A sajtgyártók érdeklődést mutattak a kezdeményezés iránt.

Forrás: Mai Piac

A cikk folytatását itt olvashatja.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

21 millió munkahely menekült meg

A gazdaságélénkítő intézkedéseknek köszönhetően 21 millió munkahelyet sikerült megmenteni, illetve újonnan létrehozni a 20 legfejlettebb országban - áll a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) közleményében.

MTI Karrier

400 munkahelyet teremt a Bosch

Megkezdődött a Bosch walesi gyártási kapacitásainak Magyarországra telepítése, az első gyártósor augusztusban érkezik meg, az áttelepítés befejezésére az előzetes tervek szerint 2011 augusztusában kerül majd sor - írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

Hazai gazdaság

Elemzők: mi lesz a munkahelyteremtéssel?

Az elmúlt napokban több, nem sok optimizmusra okot adó elemzés is napvilágot látott a magyar gazdaságról. Bár a szakértők több évre előre az összes fontos makroadatra adnak prognózist, az elemzésekből kiderül, hogy – miután nem ismerik a következő kormány terveit – néha ők is a sötétben tapogatóznak.

4G-s internet lesz a Holdon, a Nokia segít benne

4G-s internet lesz a Holdon, a Nokia segít benne

Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Váratlan segítséggel kaptak el egy cserbenhagyó autóst a rendőrök

Váratlan segítséggel kaptak el egy cserbenhagyó autóst a rendőrök