szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Árbevételét, EBITDÁ-ját és nettó eredményét is növelte 2010 harmadik negyedévében a Danubius csoport – derül ki a cég...

Árbevételét, EBITDÁ-ját és nettó eredményét is növelte 2010 harmadik negyedévében a Danubius csoport – derül ki a cég kedden tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentéséből. A társaság forgalma a július és szeptember közötti három hónapban 14,26 milliárd forint volt, 8 százalékkal több, mint 2009 hasonló időszakában, s hasonló mértékben emelkedett a kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) is.

Az adózás utáni nyereség 29 százalékkal 3,17 milliárd forintra nőtt. Az évből eddig eltelt kilenc hónapot tekintve már nem ilyen derűs a kép. Az első három negyedévben a táraság árbevétele 3 százalékkal 33,23 milliárd forintra csökkent, az EBITDA 12 százalékkal 4,86 milliárd forintra süllyedt, a nettó profit pedig felére, 579 millió forintra zuhant.

A vállalat a forgalom visszaesését forint-euró árfolyam változásával valamint a vulkáni hamu okozta értékesítés-csökkenéssel magyarázta. Az első három negyedévben a cseh piac kivételével mindenhol – Magyarországon, Szlovákiában és Romániában is - elmaradt a társaság forgalma a 2009-ben mérttől.

Itthon 19,4 milliárd forintos bevételt regisztráltak, ami 3 százalékos visszaesést jelent. Kedvező hír ugyanakkor, hogy a gyorsjelentés tanulsága szerint a január és szeptember közötti időszakban javultak a foglaltsági adatok: a 61,9 százalék 1,1 százalékponttal haladja meg az egy évvel korábbi rátát.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban