szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Beszerzési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium fegyverzeti és hadbiztosi hivatala, illetve a büntetés-végrehajtás, amelynek értelmében több ezer katonai bakancsot a jövőben fogvatartottak gyártanak a honvédségnek – írta a Népszabadság csütörtöki számában.

A most megkötött szerződés értelmében az Ipoly Cipőgyár közel bruttó hetvenmillió forint értékben fog katonai bakancsokat szállítani a HM részére, ez nagyságrendileg két és fél ezer pár gyakorló lábbelit jelent. 

A HM részéről a ruházati termékek beszerzésére rendkívül szigorú műszaki és minőségi előírások vonatkoznak. A büntetés-végrehajtás által gyártott bakancsokat a rendőrség évek óta használja. Ott beváltak, nem merült fel minőségi kifogás - közölte a HM a lappal. 

A HM közlése szerint a bakancsok vonatkozásában a büntetés-végrehajtással való megállapodás közel harminc százalékos költségmegtakarítást jelent. A jövőben további ruházati felszerelések, így gyakorló zubbonyok, nadrágok, téli és nyári sapkák beszerzését is tervezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost