szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt egy évben 80 millió forint állami támogatást kaptak L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár családi cégei – írta a Blikk.

L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár családi cégei az általuk birtokolt 80 hektáros földterület után 80 millió forint állami támogatást kaptak, ami kimagaslónak számít, hiszen egy átlagos gazdaság hektáronként 100-200 ezer forint támogatásra számíthat – írta a Blikk hétfői száma

A politikusnak és feleségének három cége érintett: a Simon és Simon Mezőgazdasági Kft. 21 millió közpénzt kaszált (ez a rákellenes barackmagot reklámozó cég, amelyről a HVG írt, és amelyben úgy csökkentette üzletrészét legutóbb a politikus, hogy továbbra is családi érdekeltsége maradt a cég), ezután az Agárdi Aratrum Kft. 20 millió forintot kapott 2014-ben, Velencei-tavi Borászati Kft. pedig az év elején került L. Simonék, egész pontosan az Agárdi Aratrum Kft., valamint L. Simon László házastársának tulajdonába, és ez a cég eddig már 39 millió forint támogatást kapott borászati gépek beszerzésére.

©

A Blikk szerint L. Simonék a 2010-es kormányváltásig legfeljebb 2 milliós támogatást kaptak évente, azóta viszont több mint 160 millió forintot zsebeltek be agrártámogatásokból négy év alatt.

Az államtitkárt is megkérdezzte a Blikk a dologról, szerinte a cégek tisztességen gazdálkodó, számos embernek munkát és megélhetést biztosító vállalkozások, amelyek az elnyert támogatásokat a jogszabályoknak megfelelően használták fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!