szerző:
hvg.hu

FIA Rallye Európa-bajnokság magyarországi futama és IAAF Atlétikai Világbajnokság: újabb sportrendezvényekre utalt ki pénzt a kormány péntek este közzétett határozatában.

A kormány egyetért azzal, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség pályázatot nyújtson be a FIA Rallye Európa-bajnokság magyarországi futamának megrendezésére a 2019–2023 közötti időszakra. A pénzügyminiszternek jogdíjra és rendezési költségekre erre az öt évre összesen mintegy másfél millió eurót (kb. félmilliárd forint) és 60 millió forintot kell előteremtenie, ha a Szövetség elnyeri a rendezési jogot.

Az atlétikai vb-t 2023-ban szeretné Budapesten vendégül látni a kormány, ehhez 167 millió forint költségvetési támogatás jár.

Döntöttek a  nyíregyházi multifunkcionális autó-motor sportaréna létrehozásáról is. Az előkészítésre az idei költségvetésből adnak 275 millió forintot, de ezt idén el is kell költeni. A további lépésekről február végéig határoznak. Felelős Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, de „az országképi és településképi arculat biztosítása érdekében” a terveket be kell mutatnia a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszternek.

Az is a Magyar Közlönyből derül ki, hogy a kormány egy egyetlen mondatból álló határozattal visszavonta a „Magyarország 2012–2020. évre szóló külgazdasági stratégiájának végrehajtásáról szóló” 2012-es határozatát, amellyel létrehozták a nem túl sikeres kereskedőházakat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!