hvg.hu Zhvg

Összedolgozik a Google és a WWF

A felelős beszerzéssel kapcsolatos döntéseket szeretnék támogatni az új kezdeményezéssel és nagyobb átláthatóságot remélnek a beszerzési láncban.

hvg.hu Vállalkozás

Szereti a jégkrémet? Van egy rossz hírünk

Jégkrémhiányra kell számítani egész Európában a felmelegedés hatására megugró kereslet és a munkaerőhiány miatt – közölte az InfoRádióval a Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára.

Torontáli Zoltán Vállalkozás

Az üzem, amely ontja magából a szadomazo szerkók alapanyagát

Kotongumik, szigetelőanyagok, autógumik, Forma–1-es sportgumik és mindenféle latextermékek alapanyaga készül abban a tiszaújvárosi, lényegében zsír új üzemben, ahol nemrég jártunk. 35 milliárdba került, de akár évi 10 milliárd nyereséget is hozhat. Ha eddig nem tudta, mi a butadién, ideje megismernie, mert sokkal több mindenben benne van, mint gondolná.

hvg.hu Gasztro

Top éttermek kulisszatitkai

Kitől jönnek a bárányok az Onyx, a zöldek a Babel konyhájára, honnan rendeli a buborék zsázsát a Borkonyha, milyen a Salon saját algás sajtja? S egyáltalán, honnan és milyen alapanyagok kerülnek a csúcséttermek konyháira?

hvg.hu Gasztro

A csapból is csokoládé folyik

Fehér szarvasgomba, zöldalma, Oreo, Somlói, New York sajttorta. fehércsokoládés, epres "Hisztéria” fagylalt, úgyis mint a kézműves műhely és cukrászda névjegye. A Fagylalt Napja alkalmából egy olyan helyen jártunk, ahol még a csapból is csokoládé folyik.

Sz. J. Gasztro

Dejan Pavlič, szlovén séf: „ A saját stílusomat követem” - interjú

Az V. Hertelendy Gourmet fesztiválon jártunk szeptember végén, ahol három séf, Dejan Pavlič, Pataky Péter és a házigazda, Hampuk Zsolt húsz gourmet fogása került az asztalra. Remek borokat kóstoltunk, és nagyon jókat beszélgettünk a gasztronómia múltjáról, jelenéről, jövőjéről; megtudhattunk érdekes kulisszatitkokat és hallhattunk markáns véleményeket is. Az interjúkat egy háromrészes sorozatban közöljük, első beszélgető partnerünk Dejan, a szlovéniai Relais & Chateaux Grad Otočec séfje.

Szauer Judit Gasztro

"Sokszor a hibás dolgokra mondják azt, hogy ez a hagyomány, ez a magyar"

A rakott krumpli a kedvence, nem megy olyan helyre nyaralni, ahol nem lehet jót enni.úgy véli, nagyon zavaros még a hagyomány jelentése ebben az országban. A Michelin-csillagos Onyx étterem sous-chefjével, Széll Tamásssal beszélgettünk a Kreinbacher pincészet pezsgőbemutatóján, ahol ő készítette a pezsgőkhöz a fogásokat. Bónusz: az interjú mellé Michelin-csillagos receptet is kaptunk.

hvg.hu Gasztro

Mi van a borodban?

A kérdés nem költői. A szőlőn kivül ugyanis sok minden más lehet. Legfeljebb nem gondoljuk. De jó, ha tudjuk.

Haulitus Anikó Gasztro

Mire jó a zabpehely? - recept

Nagyanyáink zabpelyhe, amellyel a sápkóros gyerekeket és az ideges gyomrú férfiembereket vajákolták, manapság ismét kezd a trendi alapanyagok közé besorolni. Bár valószínűleg még mindig sokan elküldenének minket Kukutyinba zabot hegyezni, ha a reggeli hagymás rántottájukat le akarnánk cserélni a már hangzásra sem túl vonzó vizes zabnyákra, kására. Viszont a kásán túl nagyon is vannak ötleteink.

hvg.hu Gasztro

Kiderült, mit lehet főzni 420 forintból

Az Elamen Zrt. és a Hungast Dél-Magyarország szakácsai nyerték meg a METRO Vevőakadémián november 23-án megrendezett Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjét. A csapatoknak nettó 420 Ft/adag áron kellett az ételeket elkészíteniük.

3,4 milliárd forintot ad az állam Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére

3,4 milliárd forintot ad az állam Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére

"Megharcolta" a magyar kormány: megegyeztek az EU-tagállamok a közös agrárpolitikáról

"Megharcolta" a magyar kormány: megegyeztek az EU-tagállamok a közös agrárpolitikáról

Kedden tudta meg az osztály, hogy már hatodik napja karanténban vannak

Kedden tudta meg az osztály, hogy már hatodik napja karanténban vannak

Váratlanul Magyarországon is elindította randizós felületét a Facebook

Váratlanul Magyarországon is elindította randizós felületét a Facebook

Elmondták a tudósok, hogyan kellene kinéznie egy gyerek napirendjének

Elmondták a tudósok, hogyan kellene kinéznie egy gyerek napirendjének

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Megváltoztatnák a Szegedi Tudományegyetem nevét

Megváltoztatnák a Szegedi Tudományegyetem nevét

A koronavírus váratlan szövődménye: vannak betegek, akik egyáltalán nem emlékeznek dolgokra

A koronavírus váratlan szövődménye: vannak betegek, akik egyáltalán nem emlékeznek dolgokra

A címlapról ajánljuk