szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy internetes teszt segítségével végre kideríthetjük, hogy milyen gyorsan olvasunk – ehhez mindössze három rövid szöveget kell elolvasni, az egész nem tart tovább néhány percnél!

Egy internetes oldal segítségével most végre megtudhatjuk, hogy milyen gyorsan olvasunk, és mennyi időbe telne elolvasni például az elképesztő hosszúságú Háború és békét, vagy az amúgy rövidke A kis herceget.

Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy elolvasunk az interneten három, néhány perc alatt elolvasható rövid szöveget, majd válaszolunk az ezekkel kapcsolatos kérdésekre. Az oldal ezután kiszámolja, hogy melyik szöveget mennyi idő alatt olvastuk el és mennyi az átlagos olvasási sebességünk karakter/másodperc mértékegységben.

Az átlagos olvasási sebesség kiszámolása után az oldal azt is megmutatja, hogy egyes híres irodalmi műveket ezzel a sebességgel nagyjából mennyi idő alatt tudnánk elolvasni.

A teszteket ezen az oldalon érheti el, négy különbözőből választhat, sőt speciális jogi vagy műszaki szövegeken is tesztelhetjük a sebességünket!

Ha angol szövegen is szeretné letesztelni képességeit, azt ezen az oldalon teheti meg, itt egy szöveg elolvasásának kezdetét és végét kell jeleznünk a gépnek, amely szó/perc mértékegységben számolja ki a sebességünket. Itt azt is megtudhatjuk, hogy ez mennyire számít gyorsnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Győző cégének még sose volt ilyen jó éve

Orbán Győző cégének még sose volt ilyen jó éve

Több mint 3 milliárd dollárért adott el Jeff Bezos Amazon-részvényeket

Több mint 3 milliárd dollárért adott el Jeff Bezos Amazon-részvényeket

A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset

A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset