szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete töröltetné a gázai áldozatokra vonatkozó feliratot a Boggie háborúellenes száma alatt futó háttérvetítésből.

Mint ismeretes, Magyarország Csemer Boglárka "Boggie" Wars for Nothing (Háborúk a semmiért) című dalával képviselteti magát a májusi, bécsi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. A dal nyílt állásfoglalás a világban zajló háborúk ellen, ám a dal üzenete nem nyerte el mindenki tetszését.

A Wars For Nothing előadásakor a háttérben háborús áldozatokról megemlékező szövegsorok futottak, így egy ízben a következő felirat látszott Boggie mögött, utalva az izraeli hadsereg, "Szilárd Sziklaszirt" hadműveletére: "2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több, mint 500 gyerek."

Izraelben ez a sor nem aratott osztatlan sikert. Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete a Nemzeti Hírközlési- és Médiahatósághoz (NMHH) fordult azzal a kéréssel, hogy a kérdéses sor ne jelenjen meg a bécsi döntőn. Mor szerint a felirat kényes politikai tartalommal bír. Az ynetews.com információi szerint a magyar hatóság egyik illetékes tagja megígérte Mornak, hogy törlik az ominózus feliratot.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon amúgy is kizárhatják a politikai tartalmú üzeneteket közvetítő produkciókat. Igaz, nem garantált, hogy Boggie ugyanazzal a koreográfiával fog versenyezni Bécsben, mint a magyar Dal című műsorban. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk Boggie döntős esélyeivel, és már ott is azt írtuk, nem biztos, hogy szükséges, hogy az előadás alatt a szuggesztív háttérvetítés fusson.

Rúzsa Magdi például túlzásnak tartja a háttérben futó adatokat, míg az egyik külföldi néző olcsó propagandának nevezte Boggie produkcióját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Eső, hó, hideg és tél jön

Eső, hó, hideg és tél jön

Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését

Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését