szerző:
Tetszett a cikk?

Új műsor indul a HírTV-n, és már a műsorvezető személye több mint egzotikus: Tóásó Előd, az évekig egy bolíviai börtönben ülő magyar lesz a riportsorozat arca – tudta meg a hvg.hu. A csatorna megerősítette információinkat, a műsor már javában készül, és ősztől lesz látható.

Tóásó Előd azért lett ismert, mert 2009-ben elfogták a bolíviai hatóságok, mert azzal gyanúsították, hogy Evo Morales elnök meggyilkolására szövetkezett társaival. Utóbbiak közül a rajtaütés során megölték Rózsa-Flores Eduárdót, Magyarosi Árpádot és Michael Dwyert. Éveken át ült egy Mario Tadic nevű férfival börtönben, majd vádalkuval 2015-ben sikerült szabadulniuk.

Tóásó neve így éveken át forgott a magyar médiában is a Bolíviában bebörtönzött magyarként, névtelenséget kérő forrásaink szerint ezért esett a Hír Tv választása rá, mikor a Magyarországról kivándorolt emberekről szóló, új sorozatukhoz kerestek műsorvezetőt. A külsős gyártásban készülő riportsorozat 15 részből áll majd, ősszel lesz látható a csatornán. Információinkat Tarr Péter, a Hír Tv vezérigazgató-helyettese hétfőn megerősítette, de további részleteket egyelőre nem kívánt elárulni.

Tóásó Előd, mikor 2015-ben hazatért Magyarországra
©

Egy tévéhez közeli forrásunk szerint Tóásó – bár tévés tapasztalata nincs – országos ismertsége és kényszerűen egy külföldi börtönben töltött évei miatt beválhat a műsor arcaként. „Félmillió magyar hagyta el az országot, mi ez, ha nem exodus? Úgy tudom, ez is lesz a címe, Magyar Exodus. Tóásó, ez az erdélyi gyerek lesz az, aki maga is elveszett emberként odamegy a Koppenhágában, Eindhovenben élő magyarhoz, és kérdezi például a honvágyról. Ki más tudná nála jobban, milyen az, amikor honvágya van az embernek?” – magyarázta.

Forrásunk elismerte, hogy ez így természetesen egy kereskedelmi tévés húzás is, a fegyveres támadással, elnök elleni merénylettel gyanúsított Tóásó személye önmagában ráirányíthatja a figyelmet az új műsorra. „Nyilván ez valahol olyan, mint amikor más csatornák a Viszkissel forgatnak. És nem titkoltan politika, hiszen a téma miatt ez a külpolitikai műsor egyben belpolitika is” – fogalmazott.

Úgy tudjuk, a műsort javában forgatják, az első részek több külföldi helyszínen már elkészültek. Ha ősszel adásba kerülnek, kiderül, hogyan debütál a kalandos múltjáról elhíresült Tóásó a Hír Tv riportereként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Nálunk is bemutatják a Greta Thunberg életéről szóló filmet

Nálunk is bemutatják a Greta Thunberg életéről szóló filmet

Kevés európai országban marad olyan kevés szabadon elkölthető pénze a családoknak, mint Magyarországon

Kevés európai országban marad olyan kevés szabadon elkölthető pénze a családoknak, mint Magyarországon