szerző:
hvg.hu

Jeruzsálemben tartott előadást, mikor ebben a témában kapott kérdést, annak ellenére, hogy a műsorvezetővel megállapodtak róla, nem feszegeti a Clinton-ügyet. Azonnal leviharzott a színpadról.

Sok évvel a Fehér Házban töltött gyakornoki ideje után is téma Monica Lewinsky az akkori amerikai elnökkel, Bill Clintonnal folytatott viszonya: a nőt most egy jeruzsálemi előadása során kérdezték erről, illetve, hogy számít-e még a személyes bocsánatkérésre Clintontól. (Az elnök gyakornokától személyesen soha nem kért elnézést az ügy miatt, nyilvánosan azonban igen.)

A kérdés miatt Lewinsky nagyon kiborult, nem tudta folytatni a beszélgetés, és egy váratlan pillanatban letette a mikrofont, majd távozott a színpadról és a stúdióból.

A nő szerint megvezették: állítása szerint az interjú előtt megállapodtak a műsorvezető Yonit Levivel, hogy a pódiumbeszélgetés során nem hozzák szóba a Clinton-ügyet, ám úgy tűnik, hogy Levi nem igazán törődött ezzel, Lewinsky kérésével, egyszerűen figyelmen kívül hagyta kettejük megállapodását.

Az egykori gyakornok később Twitter-oldalán adott magyarázatot reakciójára, hozzátéve, hogy a nőknek igenis ki kell állniuk magukért, ezért is állt fel és távozott olyan gyorsan.

(The Jerusalem Post)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!