szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kapott támogatást az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) idei folyóirat-pályázatán az Új Forrás folyóirat. Az 51 éves lapnak ez a döntés a végét jelentheti. Az Új Forrás nyílt levélben hívta fel a figyelmet a döntés következményeire.

„Méltánytalan módon az 51. évét betöltő, tradicionális nyomtatott folyóirat, az Új Forrás nem kapott támogatást ez évi megjelenésére. (A 6. szám megjelentetése után…) Nem tudjuk, nem értjük, miért” – írják.

Úgy vélik, hogy a lap szellemi és technikai színvonalban nem marad el a többi, méltányosan támogatott lap mögött. Megjegyzik azt is, hogy a vidékiség, a szabad szellem és a függetlenség eddig előnyükre szolgált, mindez most megváltozott, „0 Ft támogatást kaptunk az NKA-tól, jóllehet az egyetlen folyamatos, biztos és számottevő forrásunk volt évtizedek óta”.

A lap segítséget és méltányosságot kér, hogy ne kelljen megszűnnie. „Eddig is minimálverzióból jelentettük meg számainkat évtizedekig, legalább ezt, így szeretnénk folytatni, mert fontos orgánumnak tartjuk lapunkat. A folytonos szellemi izgalmak (tematikus számok-blokkok) mellett mindig vállalkoztunk arra is, hogy a fiatalok által beküldött szépirodalmi anyagokat megszűrjük, és válaszoljunk is azokra. Aki teheti, segítsen, hogy folytatódhasson a nyomtatott megjelenés.”

A teljes levél itt olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Szuperkupa

Marabu Féknyúz: Szuperkupa

Mol Fehérvár–Reims 0-0, tizenegyesekkel 4-1

Mol Fehérvár–Reims 0-0, tizenegyesekkel 4-1

Vége a rasszista nevű Uncle Ben'snek, Ben's Original lesz helyette

Vége a rasszista nevű Uncle Ben'snek, Ben's Original lesz helyette