szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

November 25-én első alkalommal adták át a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író által alapított Aranyanyu Díjat pedagógus, orvosnő és egészségügyi szakdolgozó kategóriában.

A kétszázezer forinttal járó elismerést kategóriánként két – egy zsűri által választott és egy közönségdíjas – Aranyanyu vehette át. A díjjal olyan nőket jutalmaztak és ismertek el, akik munkája nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi megbecsülésben van részük.

Az egészségügyi szakdolgozó kategóriában a 25 éves Scheig Viktória kapta a közönségdíjat. A pécsi Gyermekklinika neuropszichiátriai osztályán dolgozó
nővért egy volt betege nevezte be az Aranyanyu-díjra. "17 éves voltam, amikor bekerültem a kórházba. Depresszióval, anorexiával kezeltek, s amiért Vikit jelöltem, konkrét személyes élmény. Eléggé rossz állapotban voltam, és ültem az ágyamon. Némán sírtam. Biztos vagyok benne, hogy nem hallotta. És bejött, leült az ágyamra, az ölében sírtam" – mesél a ma már gyógyult lány.

A zsűri díját Szűcs Gáborné Ilona érdemelte ki, aki daganatos betegeket ápol a győri kórházban, ahol évente 600-650 beteget kezelnek. "Szeretem és tisztelem a beteget. Szeretettel bánok a beteggel, ez már fél gyógyulás számukra" – mondja Ilona a munkájáról. Ilona – több kis testvére mellett – nagyon szegény családban nőtt fel, a nélkülözés miatt hamar munkába kellett állnia. Csak felnőtt fejjel tudta képezni magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

A Huawei mobilokra is beférkőzött egy vírus, már 500 000 telefont fertőzött meg

A Huawei mobilokra is beférkőzött egy vírus, már 500 000 telefont fertőzött meg

Három híresség is elmondja a kormány videójában, hogy miért fontos a védőoltás

Három híresség is elmondja a kormány videójában, hogy miért fontos a védőoltás