Ön tudja, hogyan kell jól kóstolni?
Első ízben rendezik meg a regionálisan is kiemelkedőnek számító Dining Guide Food Show-t, amely három napon keresztül...
Első ízben rendezik meg a regionálisan is kiemelkedőnek számító Dining Guide Food Show-t, amely három napon keresztül várja színes programokkal, gasztronómiai bemutatóval, főzőshow-val és kóstolókkal a látogatókat június első hétvégéjén.
Az érdeklődők megismerkedhetnek a szarvasgombák és olivaolajak világával, az etyeki sonkamesterrel, valamint speciális fűszerekkel is a bemutatók keretében.
A programok szünetében a felnőtteknek a Dining Guide Lounge kávéházi környezetben kínál felejthetetlen élményt, ezen kívül a Konyhatechnikai Kiállításon sztárszakácsok segítségével ismerhetjük meg a legmodernebb konyhai eszközöket.
A hétvége egyik kiemelt eseménye a szombati Tefal Dining Guide Blogkóstoló, ahol a legnépszerűbb gasztrobloggerek készítik el kiváló receptjeiket. A Food Show gálavacsoráin ünnepélyes keretek közt jelentik be mely magyarországi éttermek esélyesek az Év Étterme címre és első alkalommal hirdetik ki Közép-Kelet-Európa TOP10 éttermét, akik év végéig küzdenek majd a CEEFOOD (Central and Eastern Europe Food) díjért.
Fűszerbemutató és blogkóstoló
Mautner Zsófia napjaink egyik legismertebb magyar gasztrobloggere. Számtalan alkalommal elkápráztatta már a közönséget főzőtudományával, ezúttal sem lesz ez másképp. A Dining Guide Food Show-n különleges fűszerek rejtelmeibe vezeti be a látogatókat. A Dining Guide Food Show kiemelt programja lesz a Tefal Dining Guide Blogkóstoló is, ahol a legnépszerűbb gasztrobloggerek készítik el már kultikussá vált receptjeiket. A blogkóstoló pedig nem csak a látogatók szemének szól, hiszen a helyszínen személyesen is megkóstolhatják az elkészült fogásokat.
Szarvasgomba bemutató
A Dining Guide Food Show-n tart bemutatót Bagi István is, aki a hazai szarvasgombászat egyik legmeghatározóbb alakja. Büszke arra, hogy a nem csak Magyarországon, de Közép-Európában is jelentős szerepet tölt be a piacon szarvasgomba-ültetvénye, amelynek különlegessége, hogy tudatosan akkor tudják a gombát begyűjteni, amikor a legjobb minőségű, hiszen minden zugát ismerik az erdőnek. A Food Show-n elmondja, hogy mire kell figyelni a megfelelő szarvasgomba választásakor, melyek a legfontosabb fajok, hogyan érdemes felhasználni ezt a különleges ételt, valamint ízelítőt ad a látogatóknak az ország legnagyobb szarvasgomba-termelő erdejéből.
Csokoládémanufaktúrák bemutatója
Alig akad olyan ember, aki nem rajong a csokoládéért, és ezt a chocoMe, Szántó Tibor, a Keserédes, valamint a Harrer csapata is jól tudja. A Dining Guide Food Show-n pedig nemcsak kóstolhatnak, de arra is lehetősége lesz a csoki szerelmeseinek, hogy közelebbről is megismerjék az édes vagy éppen keserű finomságokat a csokoládémanufaktúrák bemutatója keretében. Szántó Tibor, akit sokan csak magyar „csokoládéprófétaként” aposztrofálnak, a tudatos csokoládéfogyasztásra szeretné tanítani a hazai közönséget. „A fő hivatásom a borszakma, és az ott használatos rendszerezést, a terroir elméletet, a kóstolás technikát és tanítási módszereket nagyon jól tudom használni a csokoládénál is. A Dining Guide Food Show-n is elsősorban ebből a szempontból szeretném megvilágítani a csokoládé világát a közönségnek.”