szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A játékok újabb elhalasztásáról egyelőre nincs szó.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Külföldi nézők nem vezetnek részt a tokiói nyári olimpiai játékok eseményein - jelentették be a szervezők. Az eredetileg 2020 nyarára tervezett, a pandémia miatt egy évvel elhalasztott világjátékok júliusi kezdetén egyelőre nem változtattak, a mostani döntést a helyi olimpiai bizottság a nemzetközi szervezettel egyetértésben hozta meg - írja a New York Times. Az egyelőre nem világos, helyi nézők hogyan vehetnek majd részt a sporteseményeken, hiszen az átoltottság egyelőre igen alacsony a szigetországban, és kicsi az esélye, hogy a játékok kezdetére megfelelő szintet érjen el a japán lakosság körében - jegyzi meg a lap.

A szervezők arra buzdítanak minden külföldi szervezetet, hogy biztosítsák az oltottságot a versenyzőiknek, Kína pedig fel is ajánlotta, hogy biztosít oltóanyagot az eseményen résztvevők számára.

A korábban 7,8 milliósra becsült jegy 10-20 százalékét szánták a külföldieknek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Így vált presztízsből a politikusok rémálmává az olimpiarendezés

Arról még lehet vitatkozni, hogy nagy erőfeszítésekkel kihozhatnak-e nyereségesre egy olimpiát, de milliárdokat költeni egy olimpiai pályázatra, majd veszíteni a közpénz soha meg nem térülésének legbiztosabb módja. Újabban lasszóval kell fogni a városokat, amelyek hajlandóak lennének végigmenni a jelentkezési procedúrán, így aztán óriási blamától mentette meg magát a NOB, amikor bejelentette, hogy Brisbane-nel tárgyal a 2032-es olimpia megrendezéséről.

Horn Andrea Sport

150 nappal a rajt előtt: a koronavírus átírta az olimpia szabálykönyvét, de még így is sok a kérdőjel

Még mindig nem lehet biztosra venni, de minden valószínűség szerint megtartják a tokiói olimpiát. Az országban zajlik a koronavírus-járvány harmadik hulláma, a japánok túlnyomó többsége a játékok elhalasztása vagy törlése mellett van, és az ottani cégek fele is ezt szorgalmazza. Az utazási lehetőségekhez, az ott-tartózkodáshoz és a biztonsághoz kapcsolódó feszítő kérdésekre egyelőre nincsenek pontos válaszok. Összeszedtük, amit jelenleg tudni lehet.