szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség megtalálta több amerikai olimpiai bajnok érmeit, amelyeket a floridai Fort Lauerdale-ben működő Úszás-múzeum egyik alkalmazottja lopott el.

A szerdán meglelt trófeák között vannak olyan legendás úszók érmei, mint Johnny Weissmüller, aki olimpiai sikere nyomán Tarzan-filmek hősévé vált, vagy Mark Spitz, az 1968-as mexikói olimpia többszörös díjazottja.

A több mint 500 ezer dollár értékű gyűjteményt a múzeum egyik alkalmazottja dézsmálgatta, alkalmanként egy-egy trófeát csempészve ki a termekből. Az intézmény illetékesei december elején csak azért figyeltek fel az állomány csökkenésére, mert egy férfi, aki az eBay internetes árverésén 17 ezer dollárt fizetett ötven éremért, köztük Johnny Weissmüller aranyáért, felhívta őket, az után tudakozódva, miért adják el őket.

Az úszóéremtolvaj, egy bizonyos Paul Cristow, akit néhány hónapja vettek fel a múzeumba, hamis néven, magát ügyvédnek feltüntetve próbálta eladni a zsákmányt egy áruháznak, arra hivatkozva, hogy az érmek egy általa képviselt, inkognitóját megőrizni kívánó család örökségét képezik, és értékesítésükkel őt bízták meg. Az áruház bizományosi árusításra vette át az olimpiai medáliákat, és az eBay révén kínálta fel őket eladásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Előkerültek a U2 ellopott dalszövegei

Bono, a U2 zenekar frontembere a napokban visszakapta azt az aktatáskát, amelyben második lemezüknek, az Octobernek a dalszövegei voltak. A táskát 1981 márciusában, Portlandben loptak el tőlük a színpad mögött feltűnő groupie-k egy koncert után.

72 ingatlant ad el Budapest, milliárdos bevételt vár

72 ingatlant ad el Budapest, milliárdos bevételt vár

A kormány harmadik levelétől sem lettek okosabbak az oltásra regisztrálók

A kormány harmadik levelétől sem lettek okosabbak az oltásra regisztrálók

A PTE rektora 15 perc alatt két ellentmondó információt kapott a modellváltásról

A PTE rektora 15 perc alatt két ellentmondó információt kapott a modellváltásról