szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Microsoft mától kezdve új biztonsági program forgalmazását kezdte meg. A társaság honlapjáról ingyenesen letölthető program megakadályozza a számítógépek vírusfertőzéseit.

Az amerikai vállalat az év vége felé már egy továbbfejlesztett antivírus programot kíván értékesíteni. Ebbe az irányba tett lépésnek tekintik a havonta fríssített ingyenes program elindítását. Egyidejűleg elérhetővé tesznek egy az internet felhasználók tevékenységét kikémlelő „spyware-ket" és a nemkívánatos hirdetéseket küldő alkalmazások működését akadályozó programot is.

A Microsoft a bejelentéssel egyidejűleg közölte, hogy a vírus-ellenes program nem képes valamennyi vírus bejutását megakadályozni, és azt nem az ismert vírusellenes programok ( McAfee, Symantec) felváltásának szándékával vezetik be. Más kérdés, hogy a Microsoft idővel e termékekkel vetélkedő vírusellenes programot fog értékesíteni – közölték a cég illetékesei. Az ingyenes vírus-ellenes szoftver közrebocsátásával a Microsoft meg akarja győzni a vevőket arról, hogy igyekszik javítania termékei, elsősorban a Windows biztonságát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meixner Zoltán (hvg.hu) Tech

A jövő kopogtatott be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban kezdődött és vasárnap zárja be kapuit Las Vegasban a Consumer Electronics Show (CES), a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai vására. Ebből az alkalomból a gyártók szinte minden villannyal működő eszközt bemutatnak, amire a közeli vagy kissé távolabbi jövőben számíthatunk az üzletek polcain.

MTI Tech

Több mint 100 ezer vírus 1986 óta

A nyilvántartások kezdetétől, 1986-tól számolva az ismert számítógépes vírusok száma az idén átlépte a százezres küszöböt. Az idei év legnagyobb változása a nyereségérdekelt fertőzések megjelenése és terjedése.

hvg.hu Tech

A Sophos közzétette az idei vírus toplistát

A vírusok száma az elmúlt egy évben 51,8 százalékkal emelkedett. A pálmát közülük mindenképpen a Netsky-P féreg vitte el, hiszen az összes fertőzésről szóló bejelentés közel negyede a nevéhez kapcsolódott. A Zafi-B is kétes dicsőségre tett szert, a Sasser nevű internet-féreggel együtt, amely szintén céges és otthoni gépek millióinak megfertőzéséért volt felelős.

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Ha mást is megneveznek, elárulja a gyöngyösi polgármester, beoltották-e a feleségét soron kívül

Ha mást is megneveznek, elárulja a gyöngyösi polgármester, beoltották-e a feleségét soron kívül

Lepusztuló budapesti épületeikhez ragaszkodnak az oroszok, és nem partnerek a rendezésben

Lepusztuló budapesti épületeikhez ragaszkodnak az oroszok, és nem partnerek a rendezésben