szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Oracle és a PeopleSoft cégek egyesülésével a világ legnagyobb vállalati szoftvereket fejlesztő cége jött létre. A fúzió – mint mindig – reményeket és kétségeket is a felszínre hozott. Az Oracle vezetői a Redwood Shores-i „jósdából” az egész világot igyekeztek megszólítani, s meggyőzni: minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel nagyon meg lesznek elégedve.

Az Oracle kaliforniai központjában szervezett rendezvényen – amelyen élő webközvetítés és telefon útján több mint 17 ezren vettek részt – arról igyekeztek bizonyságot tenni a cég vezetői, hogy az Oracle és a PeopleSoft egyesülése után a közel 50 ezer alkalmazott milyen páratlan szolgáltatásokat képes nyújtani a termékeiket felhasználó 23 ezer szervezetnek szerte a világon.

Larry Ellison, az Oracle
vezérigazgatója. Meggyőző erő
© AP
Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója vázolta fel az egyesült cég termékstratégiáját és jövőképét. M egerősítette, hogy az Oracle elkötelezetten folytatja a PeopleSoft termékcsaládjainak támogatását egészen 2013-ig, illetve, hogy megjelenteti a PeopleSoft Enterprise 9.0-s verzióját. „A vállalati szoftverek piacának kimagasló szakembereit és termékeit sikerült összehoznunk, a legjobbakat egyesítve az új csapatban. Így minden eddiginél erősebb pozícióban vagyunk ahhoz, hogy piacvezető technológiát és ágazati szakértelmet kínáljunk. Ezt ráadásul az intenzívebb kutatás-fejlesztésnek köszönhetően fokozott innováció, valamint világszínvonalú támogatás egészíti ki” – mondta Charles Phillips, az Oracle elnöke. „Ennek köszönhetően ügyfeleink jobb termékekhez jutnak, nem kell bonyolult rendszerek integrálásával küszködniük, és csökkenthetik informatikai költségeiket.”

Az Oracle az elmúlt három hónap során a PeopleSoft és a J.D. Edwards több mint 4500 ügyfelét szólította meg, amelyek többsége – az Oracle jelentése szerint –kedvezően fogadta a vállalategyesülés tényét. Hogy a zökkenőmentes folytatásban vannak, akik kételkednek, arra természetesen a konkurencia hívta fel a figyelmet. Larry Ellison legfőbb ellenlábasa, Bill Gates cége, a Microsoft külön migrációs stratégiát dolgozott ki az egykori PeopleSoft és J.D. Edwards ügyfelek elcsábítására, akiknek elegük lett a fúziókból. Az ingadozókat természetesen hatalmas kedvezményekkel igyekeznek elcsábítani, s nem véletlenül. A tét óriási, a vállalatirányítási szoftverek piacán ugyanis nem csupán termékeket adnak el, hanem ezekhez szorosan hozzákapcsolva igen magas színvonalú, nagy hozzáadott értéket és sok profitot termelő szolgáltatásokat is. Így az Oracle az egyesülés előnyeiről, a konkurencia a hátrányairól győzködi a potenciális vevőket.

A Project Fusion 2006-ban debütál (Oldaltörés)

A rendezvényen az Oracle felvázolta az egyesülés előnyeit az Oracle és PeopleSoft több mint 1300 alkalmazásforgalmazó viszonteladójának is, akiknek kulcsszerepük van a szoftveróriás piaci sikereiben. E cégek javarésze hűségesnek mutatkozik, de az Oracle számára legalább ennyire fontos, hogy a semlegesnek tekinthető nagy hardvercégek sem pártoltak el mellőlük. Hogy ez a kapcsolat mennyire szoros, annak megítélésére érdemes egy kísérletet tenni Carly Fiorina, HP elnök-vezérigazgatójának szavai alapján: „A HP hosszú ideje stratégiai partnere és ügyfele mind az Oracle-nek, mind a PeopleSoftnak. Összefogásunk révén világszerte az Oracle és a PeopleSoft több mint 90 ezer ügyfelének adunk optimális platformot integrált megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal. Az, hogy e két vállalat egységes szervezetként léphet fel, tovább növeli a HP és az Oracle által kínált megoldások értékét ügyfeleink számára.”

Az Oracle alkalmazásfejlesztésért felelős alelnöke, John Wookey azonban már egyáltalán nem a jelennel, hanem a közeli és távolabbi jövő fejlesztési programjaival foglalkozott. Elmondta, hogy a z Oracle és a PeopleSoft közös termékfejlesztési útitervet dolgozott ki. A „Project Fusion” tervezet, amely egy új generációs információközpontú rendszerarchitektúra és alkalmazásegyüttes létrehozására irányul, Wookey szerint egyesíteni fogja az Oracle, a PeopleSoft és a JD Edwards termékeinek legjobb vonásait. Hogy ez ne puszta ígéretnek hasson azonnal felsorolta, hogy az egyes termékek mikor jelenek meg a piacon.

Eszerint egy darabig a különböző termékvonalak párhuzamosan futnak, aztán 2006-tól kezdődően megjelennek a Prokect Fusion első elemei, például a központi adatkezelés és a tranzakció bázisok. A teljes Project Fusion alkalmazás - együttes 2008-ban válik elérhetővé . A korábban meglévő termékek támogatását az Oracle fenntartja, az utolsóét egészen 2013-ig.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
hvg.hu Tech

A Microsoft az Oracle ügyfeleinek elszipkázására készül

A Microsoft bejelentette, hogy új migrációs programot indít azoknak a vállalatoknak, amelyek a PeopleSoft World (korábban J.D. Edwards), a PeopleSoft EnterpriseOne (korábban szintén J.D. Edwards) vagy a PeopleSoft Enterprise rendszert használják. A migrációs program nem titkolt célja, hogy megszerezze a cég azon ügyfeleit, akik a vállalat Oracle által történt felvásárlása miatt bizonytalanságban érzik magukat.

Gazdaság

Fejlesztőközpontot hoz létre az Oracle Magyarországon

Az Oracle Európa, Közel-Kelet és Afrika központja Magyarországon hozza létre az adattárház és üzleti intelligenciarendszerek fejlesztő központját - jelentette be Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter csütörtökön a Médiahajón.

Gazdaság

A csatabárd elásva: Microsoft – Oracle együttműködés

Egy meglehetősen száraz szakmai bejelentést tett együttműködésük kiterjesztéséről a Microsoft és az Oracle. Ebben nem volna semmi különös, ha a két társaság ne lett volna egymásnak kérlelhetetlen ellensége, s a cégfőnökök közötti vetélkedés ne lenne közmondásosan ismert. A mind látványosabb összeborulásnak azonban messzemenő hatása lehet a világ informatikai piacára.

Kihalhatnak a koalák Ausztrália egyes részein

Kihalhatnak a koalák Ausztrália egyes részein

Magyar kutatók genetikai nyomozással jöttek rá egy ritka betegség okára

Magyar kutatók genetikai nyomozással jöttek rá egy ritka betegség okára

Vaszily állítja, nem akarnak második Origót csinálni az Indexből

Vaszily állítja, nem akarnak második Origót csinálni az Indexből