szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Philips és a NETGEAR egyszerre jött ki olyan drótnélküli készülékkel, mely nem igényel számítógépet és kifejezetten Skype felhasználók számára tervezték.

A Philips készüléke
A telefonkészülékek új generációjának érkezését jelzik a két cég által egyszerre piacra dobott, Skype felhasználóknak szánt zsinór nélküli megoldások, melyek nem igényelnek számítógépet, mégis internet alapú telefonálást tesznek lehetővé. A Philips VOIP841 és a NETGEAR készülékek a VoIP telefonálás mellett földi vonalas telefonként is funkcionálnak.

„Ezekkel az új megoldásokkal jelentős új piacok felé nyitunk és azok számára is elérhetővé tesszük a Skpye-on keresztüli telefonálást, akik nem akarnak a számítógépen keresztül csevegni” – mondja Stefan Öberg a Skype asztali gépekért és hardverekért felelős igazgatója. „Már eddig is léteztek W-fi telefonokra és kézi számítógépekre Skype alkalmazások, most azonban teljesen függetlenedik egymástól a Skype és a PC.

A két gyártó vezeték nélküli készülékei révén Skype felhasználók az eddigiekhez hasonlóan egymást közt ingyen, mobil és vezetékes hálózatokat pedig rendkívül olcsón hívhatják bárhol a házban, anélkül hogy egy PC folyamatosan futna. Azon túl tehát, hogy a hordozható készülék nagyobb szabadsággal ruházza fel a telefonálót, a vonalas hívások fogadására is alkalmas, így tehát két készülékre sincs szükség.

A regisztrált Skype felhasználók, felhasználónevükkel és jelszavukkal csatlakoznak a hálózathoz, majd ezt követően teljes telefonkönyvüket rátölthetik a készülékre. Emellett pedig, a netes eléréshez hasonlóan kereshetnek a Skype felhasználók közt, és hozzáadhatják azokat ismerőseik listájához.

A készülékek Európában várhatóan 2006 karácsonyán vásárolhatóak meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A felére esett vissza a Skype piaci részesedése

Az ingyenes internetes telefonálási lehetőséget kínáló cég komoly gondok elé nézhet, ahogy egyre több internetszolgáltató kínálja az IP-alapú telefont a különböző szélessávú csomagjai részeként.

hvg.hu Tech

Már vezetékes telefonról is elérhető a Skype

A különféle hálózati megoldásairól ismert D-Link az idei Consumer Electronics Show-n egy olyan USB-csatlakozással ellátott telefonos adaptert mutatott be, amelynek segítségével a felhasználók otthoni, vezetékes telefonjaikról is elérhetik a Skype ingyenes hangátviteli szolgáltatásait.

hvg.hu Tech

A Lycos is beszáll az IP-telefon üzletbe, a Skype-ot perelik

A keresőt üzemeltető cég jövő héten indítaná saját IP-alapú telefonszolgáltatását. A Skype-ot eközben beperelte egy vállalat, amely azt állítja, hogy a beszélgetőszoftver egy korábban kifejlesztett megoldást használ a felhasználók csatlakoztatására.

hvg.hu Tech

Tévére váltanak a Skype alapítói

Minden jel szerint újabb nagy dobásra készülnek a Skype alapítói. Niklas Zennstrom és Janus Friis miután szétrombolták a zenekiadók és a telefontársaságok egyeduralmát, most a televízióra vetettek szemet.

hvg.hu Tech

Speciális deszktop a Skype-felhasználóknak

A Logitech és a Skype ma bejelentették, hogy szakmai együttműködésüket kibővítve létrehozták egy deszktopot, amely arra hivatott, hogy megkönnyítse a Skype használatát. A termékkombináció európai változatában egy Skype-specifikus billentyűzet is helyet kapott az egér, a headset és a telefon-kihangosító mellett – tájékoztattak a cégek sajtóközleményükben.

hvg.hu Tech

Több mint négymilliárd dollárra perlik a Skype-ot

A Morpheus fájlcserélő rendszer fejlesztője a StreamCast Networks beperelte az internetes telefoncég tulajdonosát, az eBayt, mondván, hogy a szoftver készítői az ő technológiájukat alkalmazza programjukban.