szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A közösen használt családi gépek hátulütője, amikor a gyerkőc olyan...

A közösen használt családi gépek hátulütője, amikor a gyerkőc olyan dolgokra is kattint, amelyekre nem kellene. Ez ellen persze egy szülői felügyeleti szoftverrel védekezhetünk a leghatékonyabban (a Vistában és az OS X Leopardban van ilyen beépítve, XP-re pedig letölthetünk vagy vásárolhatunk egy szoftverboltban többfélét is).

Néhány mozdulat csak a beállítás

A Kid-Key-Lock ezeknél ugyan kevesebbet nyújt, de azt legalább ingyen, és azért sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat a használatával.
A segítségével külön-külön letilthatjuk az egér gombjait, a görgető használatát, a dupla kattintások lehetőségét. Kiiktathatjuk a különféle funkcióbillentyűket és billentyűkombinációkat (Alt+Tab, Alt+F4 stb.), sőt, akár a teljes billentyűzetet is, de például a Ctrl + Alt + Del kombinációt nem tiltja le (bár ennek véletlenszerű lenyomását már azért komoly dolog feltételezni egy kisgyerektől).

A Tálcáról is elérhetők a funkciók

A Kid-Key-Lock, a nevének megfelelően, a csemeték ténykedéseitől véd, a nagyobb gyerekek, alapvető informatikai tudás birtokában már könnyűszerrel hatástalanítják (ebben az esetben mégis inkább szülői felügyeleti szoftverre van szükség).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!