szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felülvizsgálták a brit tantervet: 2011-től kötelezővé teszik az evolúció és a brit történelem oktatását az alsóbb iskolákban is.

Az új "kötelezőket" tudósok tanácsára vezetik be Angliában, az általános iskolák új tantervéről Vernon Coaker, a kormány iskolákért felelős tagja beszélt a BBC beszámolója szerint. Természettudósok és értelmiségiek régóta lobbiztak azért, hogy a darwini elmélet bekerüljön az általános iskolák tantervébe. A középiskolákban és  általános iskolákban már tanították az evolúciót, de Darwin hazájában mind a mai napig nem tették kötelezővé a brit tudós teóriáját.

A történelemoktatás ezen intézményekben már most is kötelező, de a szakértők aggódtak, hogy félreszorítják ezt a tantárgyat. A hírek szerint az iskoláknak nem írják elő, hogy a brit történelemnek melyik részét kell oktatniuk. A minisztériumi vezetők a szakértőkkel összhangban vélik úgy, hogy a történelemnek továbbra is a tanterv fontos részét kell képeznie.

Az új tantervet várhatóan törvényben hagyja jóvá a londoni parlament, az erről szóló javaslatot már beterjesztették a törvényhozás elé. Az új jogszabály nem tantárgyakat, hanem tanulási területeket állapít meg, méghozzá hatot. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

Gyomorforgató állapotok uralkodtak a csongrádi sütőüzemben, bezáratta a Nébih – videó

Gyomorforgató állapotok uralkodtak a csongrádi sütőüzemben, bezáratta a Nébih – videó

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni