szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik választási győzelme esetén minden magyar állampolgár számára ingyenesen biztosítaná az internethozzáférést - jelentette be az ellenzéki párt alelnöke.

Novák Előd hangsúlyozta: álláspontjuk szerint az internethasználat ma már nem luxus és nem hobbi, hanem alapvető infrastrukturális szükséglet, amelyet akár ingyenesen is biztosítani kell mindenkinek.

A sajtótájékoztatón részt vett Németh Zsolt országgyűlési képviselő is, aki a részletekről szólva elmondta: egy alapcsomagban gondolkodnak és mobilinternet-szolgáltatásról lenne szó. Ennek érdekében tárgyalásokat is kezdenek a három hazai mobilszolgáltatóval egy ingyenesen biztosítható 1 gigabyte-os csomagról. Kiemelte azt is: a konkrét javaslatuk még nem készült el, de az biztos, hogy csak korlátozott hozzáférést biztosítana ez az ingyenes csomag. Példaként említette, hogy nem lehetne torrent oldalakon keresztül letölteni.

Novák Előd hozzátette: a kormánypártok a rezsicsökkentés kapcsán megfeledkeztek a kimagaslóan magas internethasználati díjakról. Magyarországon a hatodik legmagasabb az Európai Unióban az internetszolgáltatás díja, holott a Jobbik szerint ez a szolgáltatás ugyanúgy a mindennapi megélhetés része, mint a többi rezsielem - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírusos Mike Pence kabinetfőnöke

Koronavírusos Mike Pence kabinetfőnöke

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok